Hedvábná stezka vládní agentury Sin-chua: V Čcheng-tu v jihozápadní Číně byl zahájen Summit endogenního růstu podniků

V Čcheng-tu v jihozápadní Číně byl zahájen Summit endogenního růstu podniků

V Čcheng-tu v jihozápadní Číně byl zahájen Summit endogenního růstu podniků

Ve středu byl ve městě Čcheng-tu v provincii jihozápadní Číny S'-čchuan zahájen Summit endogenního růstu podniků.

Na summitu se zástupci vládních resortů, státních podniků, finančních institucí a univerzit podělili o své názory na způsoby transformace a modernizace, aby pomohli více podnikům dosáhnout kvalitního rozvoje.

„Průzkum a představivost jsou klíčem k inovacím," řekl Paul M. Romer, vítěz Nobelovy ceny za ekonomiku v roce 2018, a dodal, že firemní inovace by měly vytvářet kulturu, která podporuje zkoumání neznámého a podporuje fantazii.

Podle slov pana Romera je inovace v obchodním modelu klíčem pro společnost, která je neoddělitelná od vědeckého plánování a koordinace. Nejlepší plánování by mělo být obecné a jednoduché, místo toho, aby bylo příliš podrobné. Zároveň je nutné vyvážit zájmy akcionářů a vytvořit hodnotu pro společnost, zejména v oblastech, jako je změna klimatu a ochrana životního prostředí.

Ke konci června 2019 celková aktiva státních podniků v provincii S'-čchuan přesáhla 10 bilionů juanů, což je šesté místo mezi ostatními provinciemi a regiony v zemi. Provincie v podstatě zároveň vytvořila pět pilířových odvětví, jmenovitě elektronické informace, výrobu zařízení, potraviny a nápoje, pokročilé materiály, jakož i energetický a chemický průmysl.

„V současnosti jsou nedostatečné investice do výzkumu a vývoje, omezená inovační platforma, slabá inovační schopnost, málo výsledků transformace a slabá průmyslová snaha stále významnými nedostatky státních podniků v provincii S'-čchuan," řekl Xu Jin, ředitel Provinčního státního dozoru nad aktivy a správní komise (SASAC) v S'-čchuanu. K vyřešení těchto problémů pan Xu navrhuje státním podnikům, aby implementovaly rozvojovou strategii založenou na inovacích a posílily inovace v průmyslu, řízení a mechanismem.

Summit se konal pod vedením SASAC provincie S'-čchuan a byl sponzorován společností Sichuan Development Holding Co., Ltd. a podporován společností CHANGHONG Electric Co., Ltd. Summitu se zúčastnili zástupci provinčních státních podniků, předních národních podniků jako Wuliangye, Huawei, Alibaba a Sinomach a zástupci podniků ze seznamu 500 největších podniků na světě, které mají pobočky v provincii S'-čchuan.

Původní odkaz: https://en.imsilkroad.com/p/308134.html

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/970546/The_Enterprise_Endogenous_Growth_Summit.jpg

KONTAKT: Silvia, +86-151-1792-5061

Klíčová slova Čína-průmysl-Xinhua Silk Road Information Service

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Finance, ekonomika

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.