Hlavní obsah

Češi, moc si neužijete, píší v zámoří o hokejové reprezentaci a MS. Budete rádi za záchranu

New York/Praha

V zámoří dostává juniorský hokej poměrně velkou mediální pozornost a pochopitelně se podrobně rozpitvávají výkony jednotlivců i reprezentačních celků po sérii letních turnajů, ať už směrem k draftu či světovému šampionátu na přelomu roku, který hostí Česká republika. A právě vzhledem k MS nepanuje za oceánem v souvislosti s národním týmem pořádající země velký optimismus.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Myšák (vlevo) jako jedn z mála českých mladíků budí v zámoří zájem.

Článek

Na minulém MS do 20 let se v české reprezentaci sešla poměrně silná parta kolem Martina Nečase a nemálo expertů pasovalo výběr kouče Václava Varadi minimálně na černého koně turnaje. Jenže žádná velká sláva se nekonala.

Očekávaní tahouni ambice nenaplnili, ve skupině přišel už klasický výprask od Kanady (1:5) a pak čtvrtfinálové vyřazení od USA (1:3).

„Loni vypadali Češi (před MS) jako opravdoví adepti na nejvyšší příčky, jenže nenašli potřebnou pohodu, když se střelecky trápila první formace s Martinem Kautem, Martinem Nečasem a Filipem Zadinou," píše zámořský magazín The Hockey News.

„Bohužel tihle hráči, kteří tvořili dream team na Hlinkově memoriálu 2016, už na domácím MS startovat nebudou a současná generace českých hokejistů do 20 let za nimi hodně zaostává," pokračuje.

Magazín uvádí, že obrana národního týmu nevykazuje velkou sílu. Tu naopak vidí v brankovišti ve dvojici Lukáš Dostál, Lukáš Pařík.

Upozorňuje také na sedmnáctiletého útočníka Jana Myšáka: „Je to talent s ambicí na špičku draftu a po dobrých výkonech na Hlinka-Gretzky Cupu se vyplatí ho sledovat."

Každopádně The Hockey News českému týmu, který má ve skupině Rusko, USA, Kanadu a Německo, na MS v Ostravě a Třinci vůbec nevěří.

„Češi budou hlavně potřebovat porazit Němce, aby se zachránili, což by se jim mělo povést. Ale domácí fanoušci nebudou mít zrovna z čeho být nadšení," dodává prestižní zámořské médium.

Reklama