MojeKolo

Report: X-Ride Challenge 2019 - Memoriál Romana Bára

Autor: Radek Jurečka, kategorie: Report, vydáno: 6.9.2019

Celkově 12. ročníku závodu bylo letos příznivě nakloněno téměř vše. Počasí, početná divácká účast, 52 přihlášených závodníků a téměř žádná zranění. Kromě tradičních a dnes možná už i legendárních účastníků se objevilo spousta nové, mladé a talentované krve za kterou jsme samozřejmě moc rádi a pro celou bikerskou komunitu jen dobře, že jdou věci správným směrem.

Závod měl jako každý rok podobný rytmus. Vše se rozjelo pátečními volnými tréninky, v den závodu bylo již k dispozici plné pořadatelské a zdravotnické zajištění a s pomocí naší spřátelené organizace VMG (Valašské Motorkářské Gardy) se od rána rozjely povinné tréninky a po tradičním zahájení následoval v 11 h.start dvou kvalifikačních kol.

V krátké pauze po odjeté kvalifikaci a před finálovým dualcrossem se na jednom ze skoků uskutečnila gravity soutěž Whip Contest, kde zhruba desítka přihlášených borců sázela a diktovala jeden lepší trik jak druhý a bylo obtížné vybrat dva nejlepší, kteří si odnesli finanční odměnu.

Finálový turnajový dualcross nabídl šestnáct nejrychlejších jezdců. Semifinálovou čtveřici postihly zranění a technické problémy, ale bojovalo se do až do úplného konce a jako celkový vítěz se představil ostravský Jakub Kantor.

Po vyhlášení vítězů se od 18.00 uskutečnil plánovaný fesťáček punkrockových kapel. Vše zahájil svým akustickým vystoupením Mira Gerla alias jako Juhyň Bruce Dickinson, dále nastoupily energické začínající punkrockové kapely Promiň! Ňu Ňu a Island Sun a jako zlatý hřeb večera slovenská punková formace Kýbel Mačiek. Vydařený sportovní den uzavřela skvělá pařba a budeme se snažit udržet takto nastavenou laťku i na příští ročník. Výsledky a info na našich FB stránkách a na webu www.x-ridechallenge.cz

X-Ride Team Racing Lešná
Radek Jurečka
ředitel závodu

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí