Hlavní obsah

Dvaaosmdesátiletá prodavačka zmlátila lupiče hůlkou

Novinky, tcs

Když se lupič vydal do malého obchůdku v britském městě Stoke-on-Trent, dobře věděl, že v něm zůstala pouze dvaaosmdesátiletá majitelka obchodu. Nečekal však, že dostane pořádný výprask holí.

Foto: Profimedia.cz

June Turnerová se do lupiče neohroženě pustila hůlkou.

Článek

K přepadení došlo v úterý kolem půl sedmé ráno místního času. Lupič si počkal na moment, kdy bude June Turnerová v krámku sama. Maskovaný muž přistoupil k pultu a požadoval po ženě peníze, pak se vydal ke kase.

Stařenka s endoprotézou neměla představovat žádný problém. Jenže June nesnesla pomyšlení, že by nějaký kriminálník mohl odejít s pokladnou z obchodu, který koupila v roce 1974. Nejprve si myslela, že jde o nějaký vtip, když se ale zloděj začal sápat po pokladně, popadla ji zlost.

„Reagovala jsem instinktivně. Pomyslela jsem si, že prostě nemůže jen tak odejít s penězi, které tak těžce vyděláváme,“ uvedla June později pro agenturu SWNS. „Byla jsem odhodlaná chránit sebe a náš obchod,“ dodala. Na lupiče se proto vrhla a vší silou ho začala mlátit hůlkou.

Lupič schytal několik pořádných ran a nakonec se začal s June přetahovat. V přímém souboji neměla žena šanci a lupič ji shodil na zem. V panice však utekl pouze s padesáti librami (zhruba 1400 korunami) a šesti kartony cigaret.

Chtěla ho dorazit

June o pár chvil později nalezl jeden z pravidelných zákazníků a zavolal záchranáře a policii. Stařenka vyvázla s několika podlitinami a zvýšeným krevním tlakem. Její dvaašedesátiletý syn Alan, který v krámě rovněž pracuje, ale v době přepadení zrovna rozvážel noviny, dodal, že vysoký tlak neměla ani tak z šoku jako ze vzteku.

I přes synovo uklidňování byla June naštvaná, že lupiče nedokázala zastavit. „Přála bych si, abych u sebe měla něco tvrdšího, takže bych ho mohla dorazit a poslat do bezvědomí,“ uvedla June. I přes odpor rodiny se June po hodině a půl po ošetření vrátila zpět za kasu.

„Doufám, že se už nic takového opakovat nebude, a jsem šťastný, že je mamka v pořádku,“ dodal Alan. June nedokázala zahlédnout útočníkův obličej, policie však na základě jejího svědectví pátrá po 25 až 30 let starém bělochovi s blond knírkem.

Reklama

Související články

Britský senior odzbrojil překvapeného lupiče

Ukázkový případ sousedské sounáležitosti projednával v minulých dnech soud ve Velké Británii. Na lavici obžalovaných stanul jednatřicetiletý James Gowland,...

Výběr článků

Načítám