Spartu nezastavíš! Posílení Pražané chtějí útočit na špičku hitparády

Foto: hcsparta.cz

6. září 2019, 14:26

Václav Jáchim

Během letní pauzy došlo ke změnám na úrovni majitele, managementu i v hráčském kádru. Pražská Sparta loni selhala a sezonu ukončila už v předkoile play off, teď chce klub zaútočit na špičku extraligové hitparády. Trenér Krupp má k dispozici zajímavé posily jako Řepík, Růžička, Polášek, Kvapil, příslibem jsou kvalitní výsledky v přípravě.

Až soutěž ukáže, nakolik jsou očekávání reálná. Pražané věří, že tým bude mít kvalitu. „Hodně jsme obměnili kádr a v létě dobře potrénovali. Věřím, že máme dobré mužstvo s několika silnými individualitami. Jednoznačně chceme udělat úspěch!" konstatuje trenér Uwe Krupp.

Velkou novinkou je skutečnost, že v klubu už nepůsobí Petr Bříza. Nastoupil nový vlastník, změny jsou patrné na vedoucích pozicích klubu. Generální ředitelkou je žena, Barbora Snopková Haberová míří do sezony s velkým  očekáváním. "Snažili jsme se posílit kádr, co to šlo. Hrajeme v nejlepší aréně v Česku, naším přáním je, abychom ještě zvedli návštěvnost. Sparta má ohromnou tradici, je na co navazovat. Chceme hrát o nejvyšší příčky," připomíná jasně.

Foto: hcsparta.cz

Pražský klub je pevně spjatý s bohatou historií. Ctí tradici a klubové legendy. "Spartu nezastavíš" – to je hlavní motto do nového ročníku. „Když jsme kampaň chystali, hovořili jsme o tom i s bývalými hráči a osobnostmi. Všichni se v podstatě shodli na tomtéž. Sparta vždycky měla řád, vnitřní kodex a hrdost – to jsou hlavní pilíře kampaně. Někdo Spartu miluje, jiný ji rád nemá. Ale Sparta nikoho nenechá chladným," připomíná člen představenstva Vít Šubert.

Podle jeho slov klub nehledal reklamní slogan, jen chtěl najít výraz, jenž Spartu nejlépe vystihne. I v novém ročníku uskuteční klub tradiční projekty jako Sparta vzdává hold nebo Sparťanská krev, pokračují akce spojené s Klubem legend nebo s Nadačním fondem HC Sparta. Pražané ale především chtějí zpátky na dřívější pozice v TELH. „Uvědomujeme si, že bez kvalitních výsledků a výkonů to nepůjde," dodává Barbora Snopková Haberová.

Stalo se tradicí, že Spartu každou sezonu provází jedna z klubových osobností. Patronem té letošní bude Viliam Sivek, který klub vedl v době, kdy Sparta slavila dosud poslední tituly v letech 2006 a 2007. „Jsem sparťan tělem i duší, pracovat pro Spartu pro mě bylo obrovskou ctí. Role patrona sezony si ohromně vážím, přijímám ji s pokorou," líčí upřímně Sivek. „Nové vedení udělalo velký kus práce, Spartě přeji hodně vítězných zápasů, gólů a radosti," doplňuje.

Pražský klub na tiskové konferenci představil nové dresy, kapitánem bude Michal Řepík. „Od chvíle, kdy přišel, byl v kabině znát. Komunikoval s týmem, má pro tuto roli předpoklady," vysvětluje Uwe Krupp. Řepíka volba potěšila. „Je to pro mě čest i odpovědnost. Věřím, že máme kvalitní mužstvo a můžeme uspět. Za sebe říkám, že bych byl rád, kdybychom po základní části skončili v nejlepší čtyřce.a zajistili si play off. V něm se pak může stát cokoli," reaguje zkušený reprezentant.

Do výčtu změn patří i pozice sportovního ředitele. Obsadil ji někdejší elitní střelec Petr Ton, pomáhá mu jiná klubová ikona Jaroslav Hlinka. „Když jsem byl vedením klubu osloven s nabídkou, potěšilo mě to. Uvědomil jsem si, že se nabízí možnost, jak se zase do klubu vrátit a být u velkého úspěchu," říká Ton.

Foto: hcsparta.cz

Jeho doménou je tvorba kádru, s Jaroslavem Hlinkou si stanovili priority a kroky, které postupně realizovali. „Komunikovali jsme s mnoha hráči a mohu potvrdit, že všichni měli o Spartu velký zájem. To mě potěšilo. Věřím, že jsme vybrali dobře, že se všichni budeme podílet na společném cíli – vrátit Spartu na nejvyšší příčku," přeje si Ton.

Podobná slova byla od sparťanů slyšet i v minulých letech, z různých příčin nikdy nedopadla. Teď by mohla. Změny vypadají zajímavě, týkají se mimo jiné i mládeže a návaznosti na první tým. Pražané spolupracují s prvoligovou Kadaní, kde budou nastupovat mladí hokejisté a méně vytížení extraligoví bojovníci. Z hlediska TELH leccos napoví už start základní části: Sparta ve čtvrtek 12. září zahájí proti Plzni, pak jede do Liberce, načež doma vyzve obhájce titulu z Třince.

Foto: hcsparta.cz

Soupiska HC Sparta

Brankáři: Matěj Machovský, Jan Mičán, Jakub Sedláček, Jan Škorpík.

Obránci: Jeremie Blain, Tomáš Dvořák, Marek Ďaloga, Martin Jandus, Petr Kalina, Jan Košťálek, Tomáš Pavelka, Jan Piskáček, Adam Polášek.

Útočníci: Jan Buchtele, Jiří Černoch, Martin Dočekal, David Dvořáček, Miroslav Forman, Kevin Klíma, Andrej Kudrna, Marek Kvapil, Lukáš Pech, Daniel Přibyl, Tomáš Pšenička, Lukáš Rousek, Vladimír Růžička mladší, Michal Řepík, Robert Říčka, Jiří Smejkal, Matúš Sukel'.

Změny v kádru

Příchody: Adam Polášek (O, Nižněkamsk, KHL), Martin Jandus (O, České Budějovice), Marek Ďaloga (O, Mora, Švédsko), Vladimír Růžička mladší (Ú, Chomutov), David Dvořáček (Ú, Prostějov), Matúš Sukeľ (Ú, Slovan Bratislava, KHL), Martin Dočekal (Ú, Kometa Brno), Michal Řepík (Ú, Podolsk, KHL), Marek Kvapil (Ú, Liberec).

Odchody: David Honzík (G, Litvínov), Tomáš Voráček (O, Mountfield, zkouška), Erik de la Rose (O, Västeras, Švédsko), Steven Delisle (O, Frankfurt, DEL 2), Petr Kumstát (Ú, konec kariéry), Richard Jarůšek (Ú, Litvínov, zkouška), Lukáš Klimek (Ú, Olomouc), Matěj Beran (Ú, ?), Jaroslav Hlinka (Ú, konec kariéry), Zach Sill (Ú, Kolín, DEL), Roberts Bukarts (Ú, Vítkovice), Tomáš Jandus (Ú, Prostějov), Tomáš Pšenička (Ú, Ústí nad Labem), Albert Michnáč (Ú, Karlovy Vary).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz