27. června 2019 • 15:18

Slovenský hokejový svaz má nového předsedu. Volby jasně ovládl Šatan

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým předsedou slovenského hokejového svazu byl zvolen dlouholetý reprezentační kapitán Miroslav Šatan. Majitel čtyř medailí z mistrovství světa včetně zlata z roku 2002 a vítěz Stanleyova poháru dostal ve středeční volbě 229 hlasů, jeho protikandidát Jaromír Šmátrala 99. Dárius Rusnák se těsně před hlasováním vzdal kandidatury.



Čtyřiačtyřicetiletý Šatan, který byl v únoru uveden do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace, ve funkci nahradil Martina Kohúta. Ten vedl svaz od roku 2016 a jako svého nástupce podpořil právě Šatana, jenž se stal historicky osmým předsedou.

"Téměř 70 procent získaných hlasů beru jako silný mandát. O kandidatuře jsem se rozhodl před dvěma třemi týdny, takže jsem neměl moc času na agitaci," řekl po zvolení bývalý útočník Šatan. Úspěšnou hráčskou kariéru ukončil v roce 2014, tři roky poté se stal generálním manažerem slovenské reprezentace.

Kromě předsedy volili delegáti i další členy výkonného výboru, kam se spolu s Šatanem dostali i další bývalí reprezentanti Žigmund Pálffy, Jozef Stümpel a Michal Handzuš.

René Fasel uvedl do Síně slávy IIHF Miroslava Šatana
René Fasel uvedl do Síně slávy IIHF Miroslava Šatana

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud