Hlavní obsah

Král si je jistý, že vyřazení klubů před soudy obhájí

Praha

Vedení Českého svazu ledního hokeje je přesvědčeno, že ve sporu se zástupci Havířova, Přerova a Vsetína, jejichž týmy byly vyřazeny z nejvyšší soutěže juniorů, postupovalo v souladu se zákony, stanovami a svazovými normami. Prezident svazu Tomáš Král si je jistý, že vše případně dokáže i před soudy.

Foto: Sport.cz

Tomáš Král

Článek

"Naše kroky jsme v případě potřeby připraveni obhájit před nezávislým soudem. Za tím si stojím. Budeme tak postupovat i nadále a proti případným lžím a nepravdám se budeme bránit kroky, které nám legislativa a naše stanovy umožňují," uvedl Král v dnešním prohlášení.

S odkazem na svou právnickou praxi zdůraznil, že ve sporu ještě nepadlo žádné pravomocné rozhodnutí a svaz se v zákonné lhůtě odvolá proti předběžnému opatření, které vydal ve středu Městský soud v Praze, a zakázal tak hokejovému svazu zahájit nejvyšší juniorskou soutěž.

O co v kauze juniorské ligy jde?
Hokejový svaz letos na jaře ustanovil tzv. Juniorskou ligu akademií jako nejvyšší juniorskou soutěž. Počet účastníků se měl snížit z 24 na 19, startovat v ní mělo všech sedmnáct týmů s akademiemi a dále Olomouc a rakouský Salcburk. Extraliga juniorů, do této sezony nejvyšší soutěž, si svůj název ponechá, de facto se ale stane až druhou nejvyšší ligou. Účastnit se jí mělo čtrnáct týmů včetně týmů ze Vsetína, Havířova a Přerova. Ty však s rozhodnutím svazu nesouhlasily, protože si sportovními výkony v minulém ročníku zajistily účast v nejvyšší soutěži.

"Předběžnému opatření jsme bezodkladně vyhověli, a protože s ním nesouhlasíme, v zákonné lhůtě podáme odvolání. Je důležité zdůraznit, že předběžné opatření není v žádném případě rozhodnutím ve věci samé," uvedl Král s tím, že se svaz v termínu vyjádří k žalobě, kterou na něj kluby 10. července podaly. Podotkl, že žaloba nebyla do dnešního dne svazu doručena.

Zástupci Havířova, Přerova a Vsetína se na soud obrátili poté, co jejich týmy byly při reorganizaci juniorských soutěží vyřazeny z nejvyšší soutěže. V ní jsou pouze kluby se statusem akademie plus Olomouc a rakouský Salcburk.

Naprostá lumpárna. Svaz ukázal, jak se dělají tunely, zlobí se otec jednoho z havířovských juniorů.Video: Sport.cz

Je to šílenost. Rozhodnutí hokejového svazu je nebezpečné, zní ze Vsetína, Havířova a Přerova.Video: Sport.cz

Poté, co soud ve středu vydal předběžné opatření, rozhodl se hokejový svaz místo juniorské extraligy akademií uspořádat pohár, který ve čtvrtek odstartoval. Hraje se podle losu, jaký měla mít extraliga, a každé mužstvo čeká 36 zápasů.

Reklama