Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šéf svazu Král: Naše kroky jsme v případě potřeby připraveni obhájit

Sport

  16:44
Praha - Vedení Českého svazu ledního hokeje je přesvědčeno, že ve sporu se zástupci Havířova, Přerova a Vsetína, jejichž týmy byly vyřazeny z nejvyšší soutěže juniorů, postupovalo v souladu se zákony, stanovami a svazovými normami. Prezident svazu Tomáš Král si je jistý, že vše případně dokáže i před soudy.

Šéf hokejového svazu Tomáš Král na tiskové konferenci. foto:  Michal Šula, MAFRA

„Naše kroky jsme v případě potřeby připraveni obhájit před nezávislým soudem. Za tím si stojím. Budeme tak postupovat i nadále a proti případným lžím a nepravdám se budeme bránit kroky, které nám legislativa a naše stanovy umožňují,“ uvedl Král v dnešním prohlášení.

S odkazem na svou právnickou praxi zdůraznil, že ve sporu ještě nepadlo žádné pravomocné rozhodnutí a svaz se v zákonné lhůtě odvolá proti předběžnému opatření, které vydal ve středu Městský soud v Praze a zakázal tak hokejovému svazu zahájit nejvyšší juniorskou soutěž.

„Předběžnému opatření jsme bezodkladně vyhověli, a protože s ním nesouhlasíme, v zákonné lhůtě podáme odvolání. Je důležité zdůraznit, že předběžné opatření není v žádném případě rozhodnutím ve věci samé,“ uvedl Král s tím, že se svaz v termínu vyjádří k žalobě, kterou na něj kluby 10. července podaly. Podotkl, že žaloba nebyla do dnešního dne svazu doručena.

Zástupci Havířova, Přerova a Vsetína se na soud obrátili poté, co jejich týmy byly při reorganizaci juniorských soutěží vyřazeny z nejvyšší soutěže. V ní jsou pouze kluby se statusem akademie plus Olomouc a rakouský Salcburk.

Poté, co soud ve středu vydal předběžné opatření, rozhodl se hokejový svaz místo juniorské extraligy akademií uspořádat pohár, který ve čtvrtek odstartoval. Hraje se podle losu, jaký měla mít extraliga, a každé mužstvo čeká 36 zápasů.

Autor: