Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Uplynulo 22 let od posledního rozloučení s princeznou Dianou: Na obřad dorazily miliony lidí

+ Dalších 10 fotografií
Dnes je to přesně 22 let od pohřbu princezny Diany (✝36), která přišla o život při tragické autonehodě v Paříži. Odešla náhle a nečekaně a dodnes ji oplakává celý svět.

Uplynulo přesně 22 let od pohřbu princezny Diany, která zemřela pár hodin po tragické autonehodě v Paříži 31. srpna 1997. Poté, co byla na večeři s milencem Dodi al-Fayedem, nastoupili do vozu, který řídil šéf ochranky Henri Paul. Řidič Mercedesu byl údajně opilý a nezvládl jízdu. Snažili se ujet paparazziům a bohužel právě to je stálo život.

Milenec Dodi a řidič Henri Paul zemřeli ihned po nehodě. Princezna Diana autonehodu přežila, ale bohužel pár hodin nato zemřela. Vozidlo jí rozdrtilo hrudník a srdce se jí přesunulo z levé strany na pravou. Měla také rozříznutou plicní tepnu.

Celý svět náhlou smrt princezny Diany dlouho oplakával. Největším peklem si prošli synové princ Harry (34) a princ William (37). Poslední rozloučení s princeznou Dianou se konalo 6. září 1997 ve Westminsterském opatství v Londýně. Na obřad dorazily neuvěřitelné tři miliony lidí nejen z Londýna. V televizích jej sledovaly více než dvě a půl miliardy diváků ve 187 státech. Před prahem domu Jana Maulera bylo položeno více než milion kytic.

Na památku princezny Diany byl v místě autonehody, konkrétně nad vjezdem do tunelu, vystavěn památník nazvaný Plamen svobody. Princezna Diana odpočívá v Althorp Parku ve svém domově v Northamptonshire. Cestu k jejímu pomníčku zdobí 36 dubů, podle věku, ve kterém zesnula.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy