Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitelka na Jihlavsku prý napadla žáky 8. třídy: Bodala je údajně tužkou

Učitelka měla žáky napadnout tužkou.
Učitelka měla žáky napadnout tužkou.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Aktualizováno -
6. září 2019
20:23
Autor: hra, shp - 
6. září 2019
18:38

Učitelka, nebo tyranka? Na základní škole na Jihlavsku prý kantorka napadla žáky 8. třídy. Na místě zasahovala policie i záchranka. Žena dostala výpověď. Není však jasné, zda před incidentem, nebo po něm.

K násilnému incidentu, při kterém údajně napadla učitelka žáky 8. třídy základní školy, mělo dojít v pátek dopoledne v městysu na Jihlavsku. Pedagožka se měla chovat podivně.  „Bezdůvodně se smála, lila na žáky limonádu a píchala je tužkou. Nakonec zbila jednoho žáka klíči,“ popsal Blesku svědek. Policie potvrdila, že ve škole došlo k incidentu. Podrobnosti ale nesdělila.

Žena skončila v péči zdravotníků

Přijali jsme oznámení a vyjeli na místo. O co šlo, je předmětem šetření. V této chvíli nemůžeme říct nic bližšího. Můžeme jen potvrdit, že ženu si převzala do péče zdravotnická služba,“ řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová. K incidentu se vyjádřilo i vedení školy.

Dne 6. 9. 2019 dopoledne byl paní učitelce angličtiny zrušen pracovní poměr na základě neprofesionálního chování. Ta následně celou situaci psychicky neunesla a nastal u ní zdravotní kolaps, který musela řešit i přivolaná Policie ČR a záchranná služba. Po celou dobu incidentu byly děti v bezpečí a pod dozorem pedagogů,“ uvedl na stránkách školy její ředitel Petr Šilhart. Svědkyně Blesk.cz však tvrdí, že učitelka dostala výpověď až po incidentu, což se prý má snažit škola ututlat…

Pinooo ( 8. září 2019 07:56 )

Já ještě pamatuji, že bylo normální a běžné dostat od některého kantora facku. A my si to zasloužili. Nic se nepsalo rodičům a všechno se vyřešilo na místě. Slyšel jsem o učiteli, který po žácích házel prý klíče, ale to bylo na jiné škole. To tahání za vlasy taky pamatuji. No a samozřejmě i poznámky do deníčku. Teď jsou učitelé chudáci, nechtěl bych učit. Pak jim z toho může přeskočit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání