Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Reprezentace začala na Polish Cupu jasnou výhrou nad Slovenskem

Čeští florbalisté vyhráli na úvod Polish Cupu nad Slovenskem 11:3. Třemi brankami a jednou asistencí k tomu pomohl sedmnáctiletý Filip Langer, hattrick zaznamenal také Martin Tokoš. Nyní čeká svěřence trenéra Petriho Kettunena duel se Švýcarskem.

Čeští florbalisté
zdroj: Český florbal/Martin Flousek

Češi se poprvé prosadili v páté minutě, kdy využil přesilovou hru Langer a za 111 sekund zvýšil Tokoš. Ještě v úvodní části se prosadil kapitán Matěj Jendrišák a ve 22. minutě zvýšili během 37 sekund Ondřej Němeček v další přesilovce a Marek Bräuer, který ozdobil gólem svůj premiérový start za národní tým.

Slováci, které vede český trenér Radomír Mrázek, v závěru druhé části snížili v početní výhodě díky Luboši Šefčíkovi. V závěrečné části ale Češi dovršili vysokou výhru i díky dalším třem využitým přesilovkám. Shodně dalšími dvěma góly zkompletovali hattrick Tokoš s Langerem.

"Jsme spokojeni s první půlkou utkání, kdy jsme se drželi toho, co jsme chtěli. Od druhé poloviny byla hra i vinou oslabení více rozkouskovaná a neplnili jsme některé připravené věci. To lehce zkazilo celkový obrázek," řekl asistent trenéra Milan Fridrich.

"Pozitivem bylo, že když jsme se drželi jednoduchých věcí, dostávali jsme se poměrně dobře do šancí. Nechyběl pohyb a měli jsme hru pod kontrolou, na čemž musíme stavět," dodal Fridrich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články