Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

8 let od hokejové tragédie v Jaroslavli: Takhle dnes žijí vdovy po Rachůnkovi, Markovi a Vašíčkovi

8 let od hokejové tragédie v Jaroslavli: Takhle dnes žijí vdovy po Rachůnkovi, Markovi a Vašíčkovi
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 24 fotografií
Výročí tragédie!
Přesně před 8 lety se u ruské Jaroslavli zřítil letoun s českými hokejisty. O život přišli Jan Marek (†31), Josef Vašíček (†30) a Karel Rachůnek (†32). Tahle tři jména se vryla do pamětí nejenom sportovních fanoušků. Jak se s krutostí osudu vypořádaly Kateřina Rachůnková (39), Lucie Marková (38) a Michaela Jajtnerová (36), tehdejší přítelkyně Pepy Vašíčka?

Od leteckého neštěstí, při kterém zahynuli tři čeští hokejisté, uplynulo přesně 8 let. V troskách letadla zemřeli Karel Rachůnek (†32), Jan Marek (†31) a Josef Vašíček (†30). Byla to ohromná ztráta pro sportovní svět, ještě víc však trpěly jejich rodiny.

Kateřina Rachůnková (39) zůstala sama na syna Matýska (11) a dceru Kačenku (8), která se navíc narodila těsně před tragédií. Z depresí ji vytáhl Karlův blízký kamarád a rovněž hokejista Petr Vampola (37). Nezůstalo jen u utěšování, jejich přátelství časem přerostlo do vztahu.

A tak se jim v roce 2016 narodila dcera Anička (3) a Matyáš s Kačenkou mají další sestru do party. Letos v květnu stvrdili lásku sňatkem, děti rostou jako z vody a Matyáš se věnuje hokeji, takže tatínek by z něj měl určitě velkou radost.

Se ztrátou milovaného manžela se těžce vyrovnávala i Lucie Marková (38). S čerstvě narozeným Honzíkem (8) to bylo o to těžší. Zpočátku viděla svého Jana všude, čas ale začal pomalu všechno hojit. Se synem už si dokonce o tatínkovi občas povídá.

„Řekla jsem mu o tatínkovi všechno. Ví, jak Honzík zemřel. Když se ho někdo zeptá, řekne mu to. Ale ptá se na něj často, má rád, když mu o něm vyprávím. Sám to vyžaduje,“ prozradila Marková webu isport.cz.

Poněkud svérázně truchlila po neštěstí Michaela Jajtnerová (36), snoubenka Josefa Vašíčka. Bezprostředně po jeho smrti se soudila o dědictví po zesnulém hokejistovi. Nakonec uspěla a po Vašíčkovi zdědila miliony.

Nového přítele Míša ulovila opět v hokejových vodách, životní oporou se jí stal Lukáš Lhoták. Ten hraje ve Švýcarsku, koketoval i s reprezentací a přinejmenším ze společných fotek se zdá, že dává Jajtnerové zapomenout na bolest z minulosti.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy