7. září 2019 • 13:55

Hilgertová v Praze sedmá, Kudějová devátá. Kanoisté se do finále nedostali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První finálový den závěrečného dílu Světového poháru ve vodním slalomu českým reprezentantům v pražské Troji medaili nepřinesl. Nejlepší výsledek zaznamenala kajakářka Amálie Hilgertová, jež obsadila sedmé místo, o dvě pozice za ní skončila Kateřina Kudějová. Finále kanoistů se jelo bez české účasti. Prvenství v Praze slavili Slovák Matej Beňuš a australská hvězda Jessica Foxová, kterým vítězství v dvojnásobně bodovaném finále SP vyneslo i celkový triumf v seriálu.



Hilgertová přes čistou jízdu byla o více než šest sekund pomalejší než trojnásobná kajakářská mistryně světa Foxová. Z finálové jízdy neměla tak dobrý pocit jako z té semifinálové, i když tam kvůli "šťouchu" a podjetí třinácté branky skončila desátá. "V tom finále se mi nepovedly kombinace, které jsem v tom semifinále krásně zajela, což mě fakt mrzí. Jinak finále tady před fanouškama je skvělý," řekla úřadující mistryně Evropy.

Kudějová podruhé v této sezoně SP postoupila do finále, to první jela teprve před týdnem v německém Markkleebergu. O šanci na lepší umístění ji ale připravil dotek deváté branky, bez dvousekundové penalizace by byla šestá.

Osm nejlepších kajakářek zajelo finálovou jízdu čistě, s téměř třísekundovou ztrátou skončila druhá Ana Sátilaová z Brazílie, třetí byla Slovinska Eva Terčeljová. O medaile nejela zbylá česká kajakářka Veronika Vojtová, která neuspěla v semifinále.

Kanoisté se mezi desítku nejlepších neprobojovali. Lukáš Rohan vypadl už v páteční kvalifikaci, Tomáš Rak a Vojtěch Heger v dnešním semifinále.

Stříbrný olympijský medailista z Ria Beňuš zajel čistou a velmi rychlou jízdu, zbytek soupeřů nechal za sebou o více než dvě sekundy. Druhou příčku obsadil Rus Kirill Setkin a třetí skončil Slovinec Luka Božič. Právě Božič byl před dnešním závodem v čele Světového poháru, ale vzhledem k dvojnásobné bodové dotaci v Troji o vedení přišel.

Větší šanci na medailový úspěch budou mít čeští reprezentanti v nedělních závodech kanoistek a kajakářů. Tam budou startovat medailisté z posledního závodu SP Tereza Fišerová, Vít Přindiš a Jiří Prskavec. Obhájce triumfu ve Světovém poháru Prskavec bude hájit vedoucí pozici v seriálu, mezi kanoistkami může završit double Foxová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud