Gauner šel vykrást večerku, babča (82) za kasou se mu postavila: Zloděje zpráskala holí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Gauner šel vykrást večerku, babča (82) za kasou se mu postavila: Zloděje zpráskala holí!

Gauner inkasoval několik tvrdých úderů a šťouchanců.  June už dvě hodiny po incidentu znovu stála za kasou.
Gauner inkasoval několik tvrdých úderů a šťouchanců. June už dvě hodiny po incidentu znovu stála za kasou. (Foto Profimedia.cz)

Nejslavnějším ze čtvrt milionu obyvatel anglického města Stoke-on-Trent je v těchto dnech June Turnerová (82). Vitální babča se totiž nezalekla zloděje, který přišel vykrást její večerku, a zmlátila ho holí!

June si obchůdek ve čtvrti Hanley koupila už v roce 1974, poslední roky v něm pracuje se synem Alanem (62). Ten ale v osudný den rozvážel noviny, a tak seniorka zůstala v krámě sama. Toho chtěl využít gauner maskovaný dekou přehozenou přes hlavu.
Stařenka, která nedávno absolvovala náhradu kyčelního kloubu, pro něj neměla být žádný problém. Jenže opak byl pravdou. June si zprvu myslela, že se nestala obětí přepadení, ale vtipu. Ale když se zloděj začal sápat po kase a vykřikl: „Dej sem prachy!“ popadl ji vztek. „Jednala jsem instinktivně. Řekla jsem si, že přece nemůže jen tak odejít s penězi, které tak těžce vyděláváme. Byla jsem odhodlaná bránit sebe i náš obchod,“ líčí dáma, která, jak zvěčnily záběry z bezpečnostní kamery, tasila hůlku a lupiči uštědřila několik tvrdých úderů a šťouchanců.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.