Michal Koštuřík
8. září 2019 • 09:47

Zápas století v Olomouci: Brücknerovi hoši vs. legendy Sigmy. Nedvěd dorazí!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým kouče Karla Brücknera bez záložníka Pavla Nedvěda? To by přece nebylo ono. Při olomouckém Zápasu století držitel Zlatého míče chybět nebude! Viceprezident Juventusu Turín na Hanou dorazil a dnes od 14 hodin vyběhne na plac proti legendám Sigmy při oslavě 100 let klubu. Účast Milana Baroše je s otazníkem, Petr Čech kvůli nabitému programu v Chelsea nepřijede. Stejně jako Tomáš Galásek či Jaroslav Plašil. I tak bude hvězdami posetý celý trávník.



Náklady na celou akci se vyšplhají nad milion korun. Fotbalisté řeší ze svého jen dopravu auty. „Letenky a ubytování hradí Sigma,“ informoval marketingový manažer David Holly. Nejvíce práce a času zabrala komunikace s hráči. Většina slavných účast s radostí přislíbila. Až z Brazílie přiletěli Melinho a Daniel Rossi, památné postavy nedávné minulosti olomouckého týmu. Na Hané si udělají týdenní dovolenou s rodinou.

Pamatujete? Technik Melinho a pracant Rossi. Dva Brazilci před pár lety váleli ve středové řadě Sigmy, získali si srdce fanoušků. Nyní jim je těsně pod čtyřicet, fotbal už na vyšší úrovni nehrají. Dnes však kopačky nazují a připomenou se divákům na Andrově stadionu v utkání proti bývalým reprezentantům éry věhlasného trenéra Brücknera .

Oba už jsou na místě. „Jsme za to strašně rádi. Hodně nám pomohla paní Obšnajdrová, která se jim v Olomouci během jejich působení věnovala. Umí portugalsky a přes ni se jejich přílet domluvil. Ve svém civilním zaměstnání si vzali volno,“ informoval manažer Holly. Všechny týdenní náklady jim i jejich rodinám platí Sigma. Vyjde to zhruba na 170 tisíc korun.

O peníze ale tentokrát opravdu nejde. Chystá se slavnost fotbalu, akce pro příznivce, trenéry Brücknera a Petra Uličného i samotné hráče. „Těším se,“ vzkazuje Zdeněk Grygera, někdejší dlouholetý reprezentant a současný viceprezident prvoligového Zlína.

I když se pravidelně udržuje v kondici, tento týden tomu moc nedal. Nebyl čas. „Končí přestupní termín, bylo to strašně hektické,“ hlásil. „U nás už jde hlavně o to, aby se nikdo nezranil. Dynamika tam už není,“ pousmál se devětatřicetiletý obránce a exspoluhráč Nedvěda v Juventusu.

Stadion bude téměř plný

Spousta hráčů se potkala už včera. Poseděli s koučem Brücknerem, zavzpomínali na staré dobré časy. Společné sezení měly i legendy Sigmy, z nichž se omluvili například Radim Kučera (kouč Jihlavy) nebo Pavel Hapal (trenér reprezentace Slovenska).

Hromada jiných si to dnes užije. Včera bylo prodáno 9600 vstupenek, stadion bude téměř plný. K mání jsou ještě lístky v hodnotě 250 a 300 korun. Pořadatelé se obávají jen nepřízně počasí, deštníky ale s sebou diváci mít nesmějí. „Bude zima, ale snad bez deště,“ přeje si Holly. Výsledek předem domluvený není, o tom byli ujištěni i zástupci Fortuny. Na exhibici se tak bude normálně sázet, i na střelce branek.

Vstřelí nějakou útočník Baníku Milan Baroš ? Nejlepší kanonýr EURO 2004 si účast rozmýšlí do poslední chvíle. V repre pauze se chce věnovat rodině. Pokud přijede, bude to překvapení. Někteří borci jako Jan Koller už jsou na Moravě několik dní a v pátek se zúčastnili podobných oslav v nedalekém Prostějově. Na vrcholové úrovni hrají z Brücknerova výběru už jen dva borci, kromě Baroše ještě záložník Tomáš Hübschman z Jablonce.

Vrchol ale přijde dnes ve 14 hodin na Andrově stadionu.

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud