Dvanáctka se představila v Zašové, zdolala Uničov i Vsetín

8. 9. 2019
Redakce

Opava – Tým dvanáctiletých fotbalistů Slezského FC Opava se představil na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji ROBE Cup v Zašové. V konečném pořadí obsadili opavští žáci v konkurenci jednadvaceti týmů dvanáctou příčku.

„Výborně obsazený a skvěle zorganizovaný turnaj bych pro nás rozdělil na dvě části,“ vracel se k na Valašsku Marcel Klajmon.

„Velmi dobře jsme zvládli základní skupinu. Sehráli jsme naprosto vyrovnaná utkání se Zbrojovkou Brno, olomouckou Sigmou a Honvédem Budapešť. Následně nás čekala druhá fáze turnaje. I když šlo o těsné porážky, tak jsem již v zápasech s Górnikem Zabrze, Banskou Bystricí, MFK Vítkovice a Baníkem s kvalitou hry moc spokojen nebyl,“ přiznal trenér Slezanů.

„Řekl bych, že konečné dvanácté místo z jednadvaceti účastníků, kdy o vítězství v turnaji bojovaly 1. FC Slovácko, Sparta Praha a Fastav Zlín odpovídá naším předvedeným výkonům,“ zakončil Klajmon své hodnocení turnaje v Zašové.

Jasná vítězství nad Vsetínem a na půdě Uničova

SFC Opava – FC Vsetín 7:1
Branky Opavy: Pěruška 2, Slanina 2, Vincker, Dobiáš, Lazar.

„Den po náročném turnaji nás čekalo ve sluneční výhni posledního prázdninového dne další mistrovské utkání. Zde musím kluky pochválit, že proti nadšeně bojujícímu soupeři, prokázali fotbalovou kvalitu, kdy i přesto, že se místy opět předvedl Miky Poláček v naší bráně, jsme především dělali mistra světa v bráně ze soupeřova brankáře my. Na kvalitě našeho zakončení budeme neustále pracovat,“ slibuje kouč opavských žáků Marcel Klajmon.

SK Uničov – SFC Opava 2:8
Branky Opavy: Balint 3, Dočkal 2, Bolík, Dobiáš, Stareček.

„Kluky chválím za neustálou snahu řešit vše fotbalově či konstruktivně. A i když docela často něco třeba nevyjde, kluky musím opět pochválit za zarputilost, se kterou nechtějí dostat gól. Nicméně na zakončení a střelbě budeme muset opravdu pracovat,“ řekl trenér Marcel Klajmon.

Sestava Opavy na všech třech akcích: Mikuláš Poláček, Václav Slanina, Matěj Matýsek, Jáchym Šejda, Šimon Mac, Jiří Lazar, Jakub Stareček, Jakub Dobiáš, Jonáš Vincker, Marek Dočkal, Lukáš Bolík, Matěj Balint, Daniel Faldýn, Štěpán Pěruška, Adam Fuchsig, Daniel Pogats, Václav Holuša. Trenéři: Marcel Klajmon, Martin Prohászka.
sdílet