Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Lucie Vondráčková odmítla velkorysost Plekance: Nabízel mnohem víc, než žádala

Lucie Vondráčková
Zdroj: Profimedia.cz
+ Dalších 24 fotografií
GLOSA
GLOSA: Poslední vyjádření Lucie Vondráčkové (39) jistě potěší její skalní fanoušky, ale v některých jiných lidech také může vzbuzovat údiv. Tvrdě zkritizovala svého otce nebo filmaře, kteří jí dali role, obula se ale také do Tomáše Plekance (36). Jenže to působí tak, že si ve svém mediálním obraze nepolepšila. Spíš naopak.

Lucie Vondráčková (39) nyní poskytla sérii rozhovorů, v těch posledních například hovořila o své práci nebo o požadavcích na Tomáše.

„Nechtěla jsem ani jeho dům, ani směnku, kterou mi mával před očima. Jen návrat do klidu… Já ho přitom předtím žádala, aby byl velkorysý, protože jsme spolu byli sedm let, kdy jsem se nemohla plně věnovat své profesi. Vypadla jsem z dabingu, muzikálů a ze všeho. Žádala jsem ho, aby to udělal tak, abychom něco měli,“ řekla expres.cz Lucie Vondráčková.

V diskusích už se objevují námitky, že si v jednom rozhovoru protiřečí, ale i kdyby, zaměřme se raději na něco jiného.

Nabídka

Už loni vyšlo najevo, že v návrhu vyrovnání od Tomáše Plekance bylo, že na děti bude dávat šedesát tisíc korun měsíčně, slíbil i hrazení naprosto veškerých nákladů synů včetně škol a dovolených. Zpěvačce navíc chtěl darovat 5+1 v Praze na Kavčích horách s obrovskou přikoupenou zahradou, který má podle realitních makléřů v současnosti hodnotu třicet milionů korun. K tomu také dostala šanci vymoci v přepočtu 3,5milionový dluh, který podle Plekance u něj udělala Martina Adamcová – s ní se teď sportovec o peníze soudí To vše nabídl přesto, že kvůli uzavření předmanželské smlouvy neměla Lucie podle českého práva na „odškodné“ žádný právní nárok.

To jsou první čísla do rovnice. A počítejme dál.

Již dřív se objevila informace, že Lucie Vondráčková měla i během působení v Kanadě vydělávat minimálně půl milionu za rok. „Jestliže její daňové prohlášení bylo v Čechách předtím pět milionů a teď je sotva půl milionu, tak za těch sedm let je to docela velká ztráta. Co myslíte? Myslím si, že ztrátu na výdělku by jí měl uhradit,“ řekl eXtra.cz v prosinci 2018 mecenáš zpěvačky František Vondráček

Kdyby byla jeho slova pravdivá a Lucie by skutečně před svatbou vydělávala pět milionů ročně (žádná daňová přiznání tohle dosvědčující ale zpěvačka ani její kamarád nepředložili), darováním bytu za třicet milionů by byla Vondráčková de facto na svém.

Co odmítla

Je třeba ale počítat i s podle názoru autora článku reálnější variantou, že pět milionů ročně byla od Františka Vondráčka velmi silně nadhodnocená částka. Podle našich znalostí si totiž průměrně český herec a zpěvák (nebo herečka a zpěvačka) jen horko těžko za rok vydělá víc než dva miliony korun. Pokud budeme brát tato čísla v úvahu, pak by, opravdu jen čistě teoreticky, byla její roční ztráta do milionu a půl. Pokud se tedy porod dětí a jejich výchova, což matky obyčejně dělávají dobrovolně a většinou to pro ně bývá náplní života, dají brát jako ztráta.

V tom případě, kdyby k tomu byl nějaký zákonný důvod, by mohl Tomáš Plekanec dorovnat její příjmy částkou 10 a půl milionu korun. Jenže Lucie hrála i v trilogii Babovřesky, jezdila turné a natáčela desky, takže je klidně možné, že její výdělky byly o dost větší než zmiňovaný půl milion ročně.

I kdyby ale nebyly, nabídkou luxusního bytu za třicet milionů by tak bývalá hvězda NHL svou ženu vlastně trojnásobně přeplatila vůči tomu, co podle nás ve svém poslední vyjádření „Vondrajda“ naznačovala.

Požádala o mnohem víc

Lucie Vondráčková ale nabídku odmítla a odjela do Kanady, kde se dodnes, i přes návrat synů do ČR, snaží rozvádět. Tamní úřady jsou totiž k rozvádějícím se ženám mnohem velkorysejší a prý musejí dostat vždy aspoň nějaký podíl z mužova majetku. Plekanec se docela logicky brání tím, že když se s ženou bral v ČR, oba jsou českými občany a mají zde i trvalé bydliště, nepatří pod jurisdikci kanadských soudů. Kanadští právníci zpěvačky jsou samozřejmě opačného názoru. Tak uvidíme.

Každopádně tvrzení Lucie Vondráčkové o tom, že jí šlo ve skutečnosti jen o klid a že není žádný lenoch, aby si na sebe nemohla vydělat, ve světle v Kanadě podaného požadavku 119 milionů korun odškodného za ztracené roky v manželství a půl milionu měsíčně výživného pro manželku působí trochu nepatřičně…

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy