zvláštní poděkování
Quantcom.cz

Petr Kotvald slaví jubileum

Petr Kotvald slaví jubileum

autor: Petr Kozlík  

zvětšit obrázek

Zpěvák Petr Kotvald v roce svého významného životního jubilea přichází s novým studiovým albem, které je výrazným autorským počinem mladého skladatele Martina Blažka, klávesisty Petrovy doprovodné kapely Trik. Brilantním textům Pavla Cmírala sekunduje Marek Sloup a překvapí i Petrova textařská prvotina. Mezi dvanácti písněmi jsou popové písničky, balady, ale třeba i šanson, či jak Petr a Martin s úsměvem tvrdí, Cartneyovka s prvky country. Tohle je nový Petr Kotvald. Výrazně akustický, trochu jiný a přesto takový, jak ho mají jeho věrní posluchači rádi: nečekejte retro, ale překvapivě mnoho písňových nálad, výrazné melodie a pečlivě vystavěné refrény, dar emotivního sdělení v osobitém pěveckém projevu a obdivuhodný nadhled.

„Album je téměř celé Martinovým autorským počinem. Kompletně album zaranžoval, nahrál i vybíral konkrétní muzikanty. Fascinovala mě jeho přesná představa o tom jak a co natočit. Společně jsme se skvěle názorově setkali i se zvukařem Petrem Kocfeldou. Bylo to objevné, inspirující a krásně tvůrčí. Také díky textům Pavla Cmírala a Marka Sloupa, s kterým jsem se sešel pracovně poprvé. Objevil jsem v sobě další možnosti a studnu radosti. Za to moc všem a hlavně Martinovi i Petrovi děkuji,“ říká k tomu Petr Kotvald.
Na albu se objevují i 2 cover-verze. Pod českým názvem Jde za svou láskou se skrývá hit zpěváka a skladatele Terence Trent D'Arbyho Let Her Down Easy, a skladba Svátost lásky je zase výsledkem zajímavé spolupráce slovenského produkčního studia TC Lemons s Američankou Stephanie Kay. Zbylých deset titulů jsou původní skladby, mezi nimi najdeme i snímek s příznačným názvem Šedesát. K němu vznikl i videoklip Mariana Mačka a Andreje Kostiće. Grafickou supervizi klipu a celého projektu LXDušan Chrástek, známý zatím především jako kostýmní výtvarník.
„I když se jedná o mé životní jubileum, pořád jsou to jen narozeniny! Ale bude to hlavně svátek hudby. Mých písníček a také přízně mých posluchačů. A to se sluší pořádně rozjet a oslavit. V sobotu 28. září 2019 v Kongresovém centru Praha koncertem Best of 2019 – LX. A proč LX? Prostě se to tak stalo. Takže nečekejte ani retro a ani kapku sentimentu. Ale o emocích to je. Vlastně jenom o emocích,“ říká Petr Kotvald.
Poslechnout si ukázky z alba LX můžete na www.supraphonline.cz.

9.9.2019 13:09:26 Redakce | rubrika - Zprávy