Martincová v Číně podlehla po třísetovém boji Garciaové

9. 9. 2019, 10:54
Aktuality 16
WTA ZHENGZHOU - Tereza Martincová v 1. kole turnaje WTA Premier v čínském Zhengzhou potrápila Caroline Garciaovou, vyřadit favoritku ale nedokázala. Česká tenistka podlehla osmé nasazené Francouzce po více než dvou a půl hodinách boje 4-6 6-4 5-7.
Tereza Martincová

Tereza Martincová si pro tento týden vybrala nejsilněji obsazený turnaj a v čínském Zhengzhou se poslední chvíli vešla do hlavní soutěže. Na nové akci v kalendáři okruhu WTA však odehrála jen jeden zápas, byť potrápila osmou nasazenou hráčku. 

Čtyřiadvacetiletá Češka podlehla po 2 hodinách a 34 minutách boje 4-6 6-4 5-7 Francouzce Caroline Garciaové, která tak zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 3-1.

Úvodní dva sety rozhodl vždy jeden úspěšný brejk v závěru. Ve třetí sadě si tenistky prolomily navzájem podání hned v úvodu, česká hráčka pak ale přišla o servis ještě jednou a Garciaová podávala za stavu 5-4 na vítězství. Martincová sice ještě dokázala dva mečboly odvrátit a vyrovnat, vzápětí ale potřetí v setu přišla o podání a Francouzka v další hře duel ukončila.



Druhou Češkou v soutěži je Karolína Plíšková, jež je nasazenou jedničkou a v prvním kole má volný los. Její první soupeřkou bude buď Slovinka Polona Hercogová, nebo neznámá domácí kvalifikantka Meiling Wang.

• WTA PREMIER ZHENGZHOU •
Čína, tv. povrch, 1.500.000 dolarů
pondělní výsledky (09. 09. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Garciaová (8-Fr.) - Martincová (ČR) 6-4 4-6 7-5
Keninová (6-USA) - Paquetová (Fr.) 6-2 7-5
Martičová (7-Chorv.) - Paoliniová (It.) 7-5 6-1
Putincevová (Kaz.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-1 5-7 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Adamczaková/Xin-Yun Han (Austr./Čína) - Voráčová/Listerová (ČR/Švéd.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
tommr
Tereza paradoxně doplatila na to, že se na poslední chvíli dostala přímo do MD. Kdyby musela hrát slabě obsazenou kvalifikaci tak by na tom nejspíš byla mnohem líp ...
Reagovat
sojka1
Tereze je za mesic 25 let.... ma sice letos par peknych skalpu, ale uz by mela chytit podobnou prilezitost za pacesy, soucasnou Garciu mela dat.... a jiste neco podobneho od sebe i cekala, soudim podle vyberu turnaje.... :-/
Reagovat
Mr.Pink
Otazkou je, jestli na to ma. Tenisove na stovku asi ano, ale ma na to i hlavu?
Reagovat
sojka1
ja ji nijak specialne nesleduju, ale co jsem mela prilezitost videt, nebylo uderove vubec spatne, jen trochu bezzube. Ale to se mi u Marusky zdalo taky... a kdyz pak "chytla slinu" v Torontu, vsichni jsme videli, co dokaze uhrat. Co dokaze sebevedomi. Takze se u Terky priklanim k te slabsi hlave. A zaujala me jeji takova nejaka ukvapenost, pobihani a "spatna organizace prace", strasne na tom kurtu specha, nema cas se uklidnit, vycistit hlavu, odpoutat od chyb... jede a jede. Ale treba ji to vyhovuje a je to jen takova fofrnice, za me je to ale spatne. (Ty sklony ma - mela - i Maky.)
Reagovat
Mr.Pink
ano, tenisove na stovku ma. ale ta jeji hlava. Nedokaze zkrotit sve emoce a pak na to doplaci.

Tereza neni takovy talent jako Mary. Nema ani tak skvely pohyb. U Mary se predpokladalo, ze se brzy usadi ve stovce a ze ma potencial na top 20. M si dokaze body vybehat, T si to musi uhrat sama.

Uvidime, treba vyzraje a prosadi se az v pozdejsim veku.
Reagovat
George_Renel
Takových ovšem najdeš ve stovce dalších 15-20.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud se ve stovce nějakou dobu udrží, zlepší se i hlava - a potom je ve WTA možné úplně všechno. ;-)
Reagovat
Frick
https://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/368485/pred-zemanem-zapomneli-na-bolest-berdych-kvitova-a-spol-se-bavili-v-lanech.html

Tak Kolářovi přidali na honoráři 50 000. To je jako charita jak prase.
Reagovat
Frick
https://cpmpk.cz/o-nas/

No to opravdu - pak se svou potřebností hrabe třeba nějakej azylovej dům nebo něco podobnýho. Z toho za sociální potřebnost přímo stříká.
Reagovat
slacker
byl jsi dnes povysen na Blixu
Reagovat
FulnekUltras
Pod Bibinou ti okopává kotníky místní cmrndal. ;-)
Reagovat
Frick
Ne, opravdu - vám to nepřijde ubohý? Politická šaškárna se šekem na ubohých 2000 Euro, notabene LUXUSNÍMU (!!!) zdravotnickému centru?
Reagovat
FulnekUltras
Spíš je to propagace Koláře, který přitom ani pořádně neví, co má Petra s rukou.
Reagovat
FulnekUltras
Je vidět, že Terka bojovala, a to se cení - minimálně na dlouhodobý průvan v top 100 rozhodně má.
Reagovat
Torn
Škoda, že to Terka nedala.

Jinak Fokina prohrál finále v Janově, škoda veliká, fandil jsem mu.
Reagovat
dadaft
v češtině je správný název tohoto města Čeng-čou, navíc se přepis blíží i správné výslovnosti, na druhou stranu pod anglickým přepisem "Zhengzhou" toho na internetu najdete víc... no, ať už tomu desetimilionovému okresnímu městu říkáme jakkoliv, obsazení turnaje velmi slušné.

škoda, že Tereza proti Garcii neuspěla, rozhodně to nedala zadarmo a rozhodlo pár míčů...

O2TV Tenis má sice v multidimenzi připraveno 6 kurtů ze tří asijských turnajů, ale bohužel nic nejede, jen opakovačka z Cincinnati
?????
:((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist