O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Návštěva čínského premiéra v Rusku zvýší kvalitu a úroveň skutečné spolupráce mezi Čínou a Ruskem v nové éře
2019-09-09 19:49:49 cri

Na pozvání ruského premiéra Dmitrije Medveděva provede čínský premiér Li Keqiang (Li Kche-čchiang) od 16. do 18. září oficiální návštěvu Ruska a zúčastní se 24. pravidelného setkání čínského a ruského premiéra. Náměstek čínského ministra zahraničí Yue Yucheng (Jüe Jü-čcheng) 9. září na tiskové konferenci řekl, že tato návštěva je důležitá událost ve vztazích mezi vysokými vedoucími představiteli Číny a Ruska, která podnítí dosažení důležitého konsenzu obou zemí a zvýšení kvality a úrovně skutečné spolupráce obou zemí v nové éře.

Yue Yucheng informoval o tom, že letos je 70. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Čínou a Ruskem, čínsko-ruské vztahy se po 70ti letech rozvoje staly vztahy mezi velkými zeměmi s nejvyšší vzájemnou důvěrou, s nejvyšší úrovní koordinace a s nejvyšší strategickou hodnotou na světě. Objem bilaterálního obchodu obou zemí vloni poprvé překročil 100 miliard amerických dolarů, obě strany skutečně podporují mezinárodní komunikaci a koordinaci velkých strategických projektů, jako jsou energetické zdroje, letectví, vzájemné propojení a další.

Pokud jde o program návštěvy čínského premiéra, Yue Yucheng uvedl, že během návštěvy bude premiér Li Keqiang v Petrohradě jednat se svým protějškem Dmitrijem Medveděvem v rámci pravidelného premiérského setkání obou zemí, oba představitelé podepíšou a zveřejní Společné prohlášení z 24. pravidelného setkání čínského a ruského premiéra, zúčastní se slavnostní podpisové akce a setkají se s novináři. Kromě toho se premiér Li Keqiang v Moskvě setká s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Yue Yucheng zdůraznil, že Čína a Rusko vyšlou tímto pravidelným setkáním své hlasy ohledně zdokonalování globálního řízení, obrany multilateralismu, podpory liberalizace a usnadnění obchodu a investic a vytvoření otevřené světové ekonomiky. Silně zareagují na současný unilateralismus, protekcionismus a protiglobalizační jednání. Dodal, že toto pravidelné setkání musí otevřít rozsáhlejší prostor pro skutečnou spolupráci obou zemí v nové éře.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China