TOP kina ČR: Pennywise útočí a Kolečko se směje

TOP kina ČR: Pennywise útočí a Kolečko se směje
To Kapitola 2 | detail plakátu
5. TOY STORY 4: PŘÍBĚH HRAČEK (země vzniku: USA)
Toy Story 4: Příběh hraček
Tržby 2 miliony 39 tisíc korun / návštěvnost 14.112 diváků
Mezi pěticí komerčně nejúspěšnějších se pátý víkend v řadě drží Toy Story 4. Pixarovka s velmi dobrým hodnocením a miliardou dolarů na kontě vstoupila do českých kin v období letních prázdnin. A možná i právě proto se neřadí k těm celkově nejnavštěvovanějším a nejvýdělečnějším titulům. Na kontě má prozatím necelých 184 tisíc diváků a 27 milionů korun.

4. ANGRY BIRDS VE FILMU 2 (USA)
Angry Birds ve filmu 2
Tržby 3 miliony 449 tisíc korun / návštěvnost 22.931 diváků
O příčku výš skončilo rozzlobené ptactvo v druhém animovaném celovečeráku. Solidní filmařina, poněkud vyprázdněný děj a značka známá z mobilních videoher přitáhla za necelé dva týdny do českých kin přes 59 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali necelých 9 milionů korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 65 milionů dolarů na kontě "pouhých" 104 mega. Ani čínský trh studio nezachránil...

3. TENKRÁT V HOLLYWOODU (USA)
Tenkrát v Hollywoodu
Tržby 4 miliony 755 tisíc korun / návštěvnost 28.125 diváků
Nový film Quentina Tarantina pomalu, ale jistě klesá v diváckém zájmu a tržbách. Tenkrát v Hollywoodu aktuálně patří třetí příčka, přičemž za necelý měsíc má následující statistiky: přes 348 tisíc platících a téměř 57 milionů korun v rámci tržeb. To z údajně předposledního filmu maniaka z videopůjčovny činí v rámci tržeb druhý dlouhodobě nejúspěšnější titul tohoto léta, hned po Spider-Manovi: Daleko od domova (65 milionů korun). Blahopřeji.

2. TO KAPITOLA 2 (USA)
To Kapitola 2
Tržby 9 milionů 947 tisíc korun / návštěvnost 63.049 diváků
Očekávaná druhá část hororu To podle knihy Stephena Kinga dorazila i do českých kin. Recenzenti z filmu nejsou příliš nadšeni, ale diváci byli náležitě zvědaví, jak si tvůrci s látkou slavného spisovatele poradili. Divácký zájem de facto kopíruje návštěvnost prvního filmu z roku 2017 a premiérového víkendu. Horor zkrátka táhne. Mnoho nechybělo a Pennywise spolu s klubem Smolařů skončili na první příčce...

1. PŘES PRSTY (Česká republika)
Přes prsty
Tržby 10 milionů 129 tisíc korun / návštěvnost 64.377 diváků
Pár set tisíc korun a lehce přes tisíc diváků však rozhodlo o dalším vítězství pro Petra Kolečka a jeho komedii z volejbalového prostředí. Přes prsty zaznamenalo po premiérovém víkendu pokles zájmu o pouhých 13 procent a po skalpu Quentina Tarantina má další významný zářez, hororové To. Komedii Přes prsty vidělo za necelé dva týdny od premiéry přes 190 tisíc diváků. Tržby činily téměř 29 milionů korun. Recenzenti snímek debutujícího režiséra Kolečka sice častokrát pořádně kritizovali, ale diváci to vidí jinak. Nenáročná komedie od českého tvůrce plná stereotypů a zajetých "pravd" jim vyhovuje.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.