Capcom odhalil Project Resistance prvním teaserem, ze kterého již dříve uniklo pár obrázků. Potvrdily se tak zvěsti, že jde o multiplayerovou akci. Na řadový osmý díl si musíme ještě počkat. Ukázka se zaměřuje na čtyři hrdiny, kteří jsou uvězněni v laboratoři Umbrelly. Jeden z jejích záhadných zaměstnanců je v řídící místnosti plné počítačů sleduje na monitorech. Poté na ně vyšle hordy zombií. Hrdinové se brání zbraněmi.

K vidění je pistole, brokovnice, ale i prkno s hřebíky pro útok na blízkou vzdálenost. Pak se na scéně objeví zlověstný Licker. Fanoušky milované i nenáviděné monstrum je velmi nebezpečné kvůli své rychlosti i schopnosti lézt po stěnách. Navíc má vystřelovací jazyk a ostré drápy. Vše tak nasvědčuje tomu, že hra bude mít asymetrický multiplayer 4 vs. 1. Když čtveřice zlikviduje nebezpečí, přichází šok. Muž, který je chce zlikvidovat, si nazouvá speciální rukavice, kterými ovládá Tyranta.

Mr. X se vrací

Tím je Mr. X známý z Resident Evil 2. Ukázka nepochází z in-game záběrů, je čistě renderovaná. Proslýchá se však, že hra poběží na grafickém enginu RE. Více se o Project Resistance dozvíme již brzy. Hra bude prezentována na videoherním veletrhu Tokyo Game Show, který začíná 12. září. Project Resistance vyjde pro PlayStation 4, Xbox One i PC prostřednictvím online služby Steam. Vypadá to na zajímavý přírůstěk do rodiny Resident Evil.

Resident Evil přehledně na Blesk.cz

Fotogalerie
44 fotografií