Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Premiér Johnson zápolil s býkem, jeho „vydřička“ dobývala Skotsko v bělomodrém

Autor: Darina Jíchová - 
9. září 2019
21:10

Carrie Symondsová (31), přítelkyně britského premiéra Borise Johnsona, který jí přezdívá „vydřička“, má za sebou víkend u královny Alžběty II. Společně se svým milencem se účastnila každoroční slavnosti na Balmoralu, letním skotském sídle britské panovnice. Nadšená environmentální aktivistka všechna okouzlila v bělomodrých tvídových šatech. Podle novinářů její hvězda stoupá stejně rychle jako předtím ta Meghan Markleové, vévodkyně ze Sussexu. Její styl je podle módních kritiků vytříbený a připomíná spíše Kate Middletonovou, vévodkyni z Cambridge, napsal deník The Telegraph.

Symondsová do skotského Aberdeenu dorazila v pátek, cestu absolvovala v modelu od retro značky Eponine London, kterou má v oblibě vévodkyně Kate. Šaty inspirovala móda 60. let a stylem odkazují na někdejší americkou první dámu Jackie Kennedyovou. Symondsová se připravila na studenější počasí a šaty doplnila o tmavé punčocháče a kozačky. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Such a nice surprise at breakfast ☺️ @mywardrobe_hq

Příspěvek sdílený Eponine London (@eponinelondon),Zář 7, 2019 v 12:57 PDT

Blondýnka byla samý úsměv, do Skotska přiletěla sama, premiér Johnson se k ní připojil až později. Za svůj šatník sklízí Symondsová zatím jen chválu. Řídí se radou jedné ze svých předchůdkyň Samanthy Cameronové, která ji upozornila, že jedním z hlavních pravidel je oblékat britské značky a „vydřička“ tak činí. Na roli první dámy, případně první přítelkyně, Británie je připravená.

Carrie Symondsová se svým novým pejskem, Jack Russel teriérem Dilynem. Carrie Symondsová se svým novým pejskem, Jack Russel teriérem Dilynem. | Twitter Carrie Symondsové

Symondsová oblékla zatím své nejdražší šaty

Podle stylistů je očividné, že sleduje, co oblékají partnerky domácích i zahraničních státníků, a nechává se inspirovat. Je si vědoma toho, že kdyby nosila přehnaně drahé šaty, byla by za to kritizována, psalo by se, že je „rozhazovačná“. Zároveň si dává pozor také na to, aby dostála své pověsti environmentální aktivistky, a vybírá mezi značkami, které jsou šetrné k životnímu prostředí.

Bývalá komunikační šéfka konzervativců dobře ví, jak důležitá je image. Bělomodrá kombinace byla zatím jejím nejdražším modelem, který vynesla na veřejnosti. Oblečení z designérského domu Eponine London se pohybuje zhruba od 14 do 16 tisíc korun.

Johnson musel kvůli brexitu rychle zpátky domů

Symondsová a Johnson povečeřeli s královnou Alžbětou II. a hned v sobotu se vrátili do Londýna. Jsou prvním premiérským nesezdaným párem, který na hradě Balmoral pobýval. Jejich návštěva byla krátká, obvykle se předseda britské vlády zdrží až do neděle. Johnson spěchal zpátky do parlamentu, kde řeší krizi kvůli brexitu. Premiér v pondělí ukončí zasedání parlamentu, poslanci si dají na pět týdnů „pohov“.

Z Johnsonovy strany je to podle opozice krok, jak zamezit možnosti parlamentu, aby zasahoval do brexitu. Premiér také usiluje o schválení předčasných voleb, návrh jeho vlády ještě ani neprošel a on nemešká a už nahání voliče, ve Skotsku navštívil několik farem a rybáren. Fotografové ho například zachytili, jak se přetahuje s býkem.

Zobrazit celou diskusi