Okolo Británie: Groenewegen se vrátil na vítěznou vlnu

nabor

Druhý hromadný spurt, který vyhovoval mistrům rychlých nohou a znovu se ukázal ve skvělém světle Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma).

Třetí etapa měřila 183,2 kilometru. Její start byl umístěn do městečka Berwick-upon-Tweed ležícího na severovýchodu Anglie. Cíl byl v situován do města Newcastle-upon-Tyne, kteří mnozí znají pod zkráceným názvem Newcastle, kde sídlí místní fotbalový United.

Jako již tradičně jsme nebyli ochuzení o denní únik, který vytvořilo šest jezdců: Robert Scott (Wiggins Le Col), Jacob Scott (Swift Carbon), Rory Townsend (Canyon DHB), Dries de Bont (Corendon-Circus), Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) a Christophe Noppe (Sport Vlaanderen).

Skupina pracovala vzorně a vytvářela si náskok, který rostl až ke 2 minutám.

Bohužel 62 kilometrů před cílem došlo k nepříjemné situaci, kdy se část mechanických vozů včetně zdravotníků zapomněla za přejezdem, který měl stažené závory. Mezitím uprchlíci jeli dál. Ředitel závodu Mick Bennett musel sáhnout k radikálnímu řešení a obě skupiny zastavit a dál se pokračovalo s náskokem skupiny 2:54.

Šestice vycítila ještě větší šanci, která se jim ale rozplynula v ulicích Newcastlu. Se stahováním Mitchetlonu vydatně pomáhala jak stáj Jumbo-Visma, tak i izraelská akademie.

V závěrečném spurtu si Dylan Groenewegen vytvořil náskok několik délek, které udržel až do cíle. Druhý dojel Mathieu Van Der Poel (Corendon – Circus), který poskočil na třetí místo v celkové klasifikaci. Třetí byl Davide Cimolai (Israel Cycling Academy).

Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) skončil sice až na pátém místě, nicméně trikot pro nejlepšího jezdce udržel i pro zítřejší etapu.

3. etapa odstartuje 1.1.1970 z . dlouhá km startuje v 10:30. Předpokládaný dojezd je v 17:25.