Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bráško, na mě se můžeš vždy spolehnout! Foto chlapečka s leukémií s pečující sestrou trhá srdce

Aktualizováno -
10. září 2019
06:45
Autor: chal - 
10. září 2019
05:15

Malému Beckettovi (4) z amerického Texasu lékaři v jeho dvou letech diagnostikovali zákeřnou lymfoblastickou leukémii. Pro rodinu byla zpráva zdrcující, ale nemocný chlapec, jeho rodiče a dokonce ani o rok starší sestřička se nevzdali. Beckettova máma Kaitlin (28) synkův boj s těžkou nemocí pečlivě dokumentuje. O pár dojemných snímků se podělila se světem.

Na loňský duben Burgeovi z Princetonu v americkém Texasu nikdy nezapomenou. Manželé Kaitlin a Matthew (31) si od lékařů tehdy vyslechli zdrcující verdikt – jejich synovi Beckettovi byla diagnostikována lymfoblastická leukémie. Teprve dvouletý chlapeček neměl hezké vyhlídky. Čekala ho náročná léčba a chemoterapie, to vše navíc s nejasným výsledkem. Rodina se však semkla a proti zákeřné chorobě bojuje společnými silami.

Obrovskou pomocí je Beckettova sestřička Aubrey (5). Dívenka se o pouhých 14 měsíců mladšího sourozence pečlivě stará, dohlíží na něj a je mu vždy oporou jako každá správná starší sestra. Aubrey Beckettovi pomáhá s mytím rukou, nosí ho, když nemá sílu, a pomáhá i rodičům.

Nejednou se prý nabídla, že jim pomůže s domácími pracemi. Hlavně Beckett se na starší sestřičku může kdykoliv spolehnout. „Místo aby si šla ven hrát s kamarády, často raději zůstala doma a dohlížela na brášku,“ popsala dojatá maminka Kaitlin na sociální síti.

Když se Beckett vrátil domů po první chemoterapii, Aubrey ho prý nepoznávala. Bráška si najednou nechtěl hrát a byl pořád unavený. Neměl sílu, dokonce bez pomoci ani nedokázal chodit.

Po chvíli Aubrey došlo, že Beckett potřebuje její pomoc a od té doby se od něj nehnula a se vším mu pomáhá. Becketta čeká ještě dlouhá cesta, než leukémii definitivně porazí. Může se však spolehnout, že na to nikdy nebude sám.

balcarova3 ( 10. září 2019 19:49 )

není nic strašnějšího než nemocné dítě...vše ostatní je malichernost

odetka ( 10. září 2019 11:56 )

Ztěžujete si, že vás v práci málo platí? Že má soused lepší auto? Že nemáte na dovolenou a jiné h o v a d i n y? Vzpomeňte si na tyto fotky a užívejte si života a svých dětí, dokud můžete

Zobrazit celou diskusi