Výkonným ředitelem módního e-shopu Bibloo je Aleš Pitro

úterý, 10. září 2019, 07:30 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Zakladatel módního e-shopu Bibloo přenechává ředitelský post, dál zůstává jeho spoluvlastníkem.

Aleš Pitro, foto: Bibloo

Aleš Pitro, foto: Bibloo

Módní e-shop Bibloo hlásí změny ve svém managementu. Z pozice výkonného ředitele odchází jeho zakladatel Petr Liesner, který však dále zůstává jeho spolumajitelem a bude se soustředit na další expanzi na evropské trhy. Na postu CEO jej střídá Aleš Pitro.

Petr Liesner založil Bibloo v roce 2015. Během čtyř let se pod jeho vedením Bibloo rozšířilo do více než třicítky evropských zemí. Vedle Petra Liesnera je dalším spolumajitelem Bibloo investor a realitní magnát Václav Skala.

„Po čtyřech letech, kdy jsem řídil každodenní provoz firmy a kdy se nám podařilo vybudovat jednu ze zákazníky nejlépe hodnocených značek na trhu, jsme se s Václavem Skalou dohodli, že se budu soustředit především na strategické směřování společnosti,“ uvedl spolumajitel a odcházející CEO Petr Liesner.

Aleš Pitro má mnohaleté zkušenosti s prací v módním průmyslu, retailu a e-commerce. Pracoval 14 let pro českou módní značku Pietro Filipi, ve které z pozice obchodního ředitele řídil expanzi na osmi evropských trzích a spuštění online businessu. Poslední tři roky pracoval pro retailovou společnost Kika nábytek, kde na českém a slovenském trhu řídil spuštění e-commerce a vedl marketingové aktivity společnosti.

-mav-