Hlavní obsah

Jiná liga mezi hvězdami sportovního nebe. Jak kopou Voráček, Pastrňák či Gudas?

Jakub Voráček (vpravo) s Davidem Pastrňákem a další hokejové hvězdy hráli tentokrát fotbal. A nescházela u toho ani Jiná liga.Video: Jiří Hošek

 

Reklama

Vždy jednou za rok se Mikulov stává městem s jasně největším výskytem českých sportovních hvězd. To když Jakub Voráček pozve na fotbalový turnaj Hokejky pro Kluka Puka kamarády z národního týmu i slavné fotbalisty a další známé tváře. Samozřejmě i z týmu Real Top Praha. A u toho Jiná liga nemohla chybět.

Článek

Cestou do Mikulova se Jiná liga nemohla nestavit ve slavné fotbalové vesnici jménem Drnovice, kde se po deset ročníků hrávala nejvyšší soutěž.

Na zašlou slávu zavzpomínali reportéři na rozpadajícím se stadionu s Františkem Komňackým, který tu před léty dělal asistenta trenéru nejslavnějšímu, tedy Karlu Brücknerovi. Mladší generace možná překvapí zjištění, že v Drnovicích se hrál i Pohár UEFA!

V Mikulově zase po boku Jakuba Voráčka nastoupily současné či bývalé hvězdy hokejové NHL, třeba David Pastrňák, Radko Gudas nebo Petr Nedvěd, který prokázal sportovní talent i na pozici fotbalového brankáře.

Výtěžek z celého turnaje, na kterém zvítězil Real Top Praha, šel jako tradičně na konto Nadace Jakuba Voráčka, která se snaží pomáhat osobám, kterým sužuje život roztroušená skleróza.

Nejen o tom, proč se jim rozhodl pomáhat, se nejlepší český hokejista současnosti Jakub Voráček rozvyprávěl ve velkém rozhovoru, který Jiné lize v Mikulově poskytl. Najdete ho ve druhém díle této řady Jiné ligy, který si můžete pustit ve videu nad tímto textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované