Hlavní obsah

Čeští návrháři, které stojí za to sledovat

Novinky, Linda Humlová

První zářijový týden se tradičně nesl na vlně Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku (MBPFW). Tento svátek módy nabízí každoročně to nejlepší z české módní scény a dává novým talentům možnost zazářit. Kteří návrháři se svými kolekcemi na období jaro/léto 2020 letos bodovali?

Foto: archiv MBPFW

Zleva modely: Vanda Jadna, Zoltan Toth, Michael Kováčik

Článek

Letošní zářijová edice MBPFW k sobě přilákala mnoho pozornosti. Důvodem byla nejen samotná lokace konání akce, a to Karlínská Invalidovna, ale také jedna z přehlídek. A to konkrétně ta značky ODIVI, na které se modelky a modelové prošli po mole nazí.

Pokud vás více než módní aktivismus zajímají šaty, pak pro vás máme výběr návrhářů, kteří letos nasadili laťku opravdu vysoko.

Imreczeova

V případě, že patříte mezi milovníky košilové módy, pak by vaší pozornosti neměla uniknout tvorba módní designérky Zdeňky Imreczeové. Její kolekce jsou totiž vždy prostoupené lichotivými košilovými šaty a jinými nositelnými kousky, které vynikají svým zpracováním i nadčasovostí. Pro návrhářku šla přehlídku i světově úspěšná modelka Barbora Fialová.

Foto: archiv MBPFW

Imreczeova

Vanda Janda

Mladá návrhářka Vanda Janda poslala na molo modelky oděné do čisté ženskosti. Kolekci vévodily šaty, kostýmky i plavky inspirované 60. léty. Barevně návrhářka celou kolekci sladila do růžové, světle hnědé, bílé a černé. Z potisků pak nechyběly především puntíky.

Foto: archiv MBPFW

Vanda Janda

La Formela

Jedna z mála přehlídek, která se konala mimo hlavní svatostánek akce Invalidovnu, byla ta značky La Formela. Návrhářské duo, které tvoří Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup předvedlo v prostorách pražského Kongresového centra kolekci plnou kůže, sexy střihů i oversized košil. K vidění byly nejen zkrácené topy, ale také monochromní, lehce futuristicky vyhlížející komplety. To vše v tlumených, přírodních tónech.

Foto: archiv MBPFW

La Formela

Zoltán Tóth

Slovenský designér, student Ateliéru designu oděvu a obuvi pražské UMPRUM  Zoltán Tóth se rozhodl poslat modelky na molo za zvuku vážné hudby a filharmonie, aby podpořil lehkost a eleganci modelů a umocnil jistý zážitek „nereálnosti“.

Inspirací pro kolekci na jaro a léto 2020 s jednoduchým názvem „kolekce 3“ byla Tóthovi tvorba tří představitelů nové slovenské módní a umělecké fotografie – Michala Pudelky, Evelyn Benčičové a Márie Švarbové. Fotografická kompozice, práce s perspektivou i specifická barevnost inspirovaly Tótha k použití konkrétních materiálů, především jeho oblíbeného hedvábí.

Foto: archiv MBPFW

Zoltan Toth

Michael Kováčik

Kolekci plnou sex-appealu předvedl tradičně mladý slovenský návrhář Michael Kováčik. Tu tvořily zejména vesty a saka inspirovaná pánským šatníkem v základních barvách. Nechyběly ani pro návrháře typické kožené modely.

Foto: archiv MBPFW

Michael Kováčik

Natálie Dufková

Notnou dávku dámského streetwearu předvedla vycházející návrhářská hvězda Natálie Dufková. Ta předvedla kolekci, které dominovaly extravagantní šusťákovky, které vynikaly svým důmyslným a propracovaným řasením. Už teď je jasné, že o této studentce módního návrhářství, která žije momentálně v Japonsku, ještě hodně uslyšíme.

Foto: archiv MBPFW

Natálie Dufková

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám