Hlavní obsah

Pražská MHD na špici, Václavák opět Koňským trhem a jablečná sklizeň začíná

Den očima Kamily Bejlkové.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pět událostí, které stojí za pozornost, vybírala Kamila Bejlková.

Článek

Pražská hromadná doprava je šestou nejrychlejší na světě. Vyplývá to z výzkumu Polytechnické univerzity v Turíně. Před Prahu, kde můžete počítat s průměrnou rychlostí dopravy 4,99 kilometru za hodinu, se dostaly jen Berlín, Paříž, Kodaň, Helsinky a Atény.

Pozvánka za kulturou: Václavské náměstí bude plné koní. Sochu svatého Václava dočasně posílí další koňské sochy. Václávák se tak skoro stane Koňským trhem, kterým býval v minulosti. Díla instaluje Sdružení Nového Města pražského v rámci projektu VáclavART. Užít si je budete moci do 7. října.

Z nákladní lodi, která se včera převrátila u pobřeží Spojených států, se podařilo vyprostit poslední čtyři námořníky. Posádku původně tvořilo 24 lidí. Záchranáři ale museli práce po odvezení 20 lidí na pevninu pozastavit – na palubě vypukl požár. Zbývající čtyři námořníci byli uvězněni ve dvou místnostech, pro záchranu musela pobřežní stráž vyvrtat do lodi díru.

Ruští rapeři Timati a GUF na YouTube nahráli píseň opěvující Moskvu a jejího starostu. A dostali se tak do povědomí mnoha lidem, jen asi ne tak, jak si představovali. Klip nasbíral rekordní počet záporných hodnocení v minimálním čase.

A na závěr událost, která hýbe nejen kalifornským Cupertinem. Podzimní konference Applu představí nové modely iPhonů. Fronty před prodejnami už se pomalu začínají tvořit.

Reklama

Doporučované