Profesor Pirk o léčbě »Schumiho«: To nevypadá dobře... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Profesor Pirk o léčbě »Schumiho«: To nevypadá dobře...

Profesor Pirk nerozumí léčbě »Schumiho«.
Profesor Pirk nerozumí léčbě »Schumiho«. (Foto ara)

Převezli ho prý do pařížského špitálu na oddělení kardiovaskulární chirurgie, kde mu dávají infuze kmenových buněk. Pokud je to pravda, s legendárním pilotem formule 1 Michaelem Schumacherem (50) to nevydá dobře...

„Nevím samozřejmě, co Schumacherovi vůbec je, ale infuze kmenových buněk mu život nezachrání. Tohle je v kardiologii úplně opuštěná metoda, která prostě nefunguje a nikomu nepomohla,“ řekl Aha! profesor Jan Pirk (71), přednosta IKEMu.

Takže zoufalý pokus o zázrak? „Zoufalý nebo komerční pokus, netuším. Jestli je srdce lehce selhané, tak mu to dají, ono mu to neublíží. Ale těžkému srdečnímu selhání infuze kmenových buněk nepomůže. Divím se, proč mu nedají něco pořádného. U nás by určitě dostal mechanickou srdeční podporu a byl by v pořádku,“ prozradil slavný český kardiochirurg.

Schumacher si v prosinci 2013 vážně poranil hlavu při lyžařském karambolu a od té doby se o jeho zdravotním stavu téměř nic neví.

 Zdravotní stav Michaela Schumachera: Jak je na tom teď?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
anonymus
11. 9. 2019 • 10:24

Nemůžete nám ukázat fotku autora článku? Chci vidět dementa, který má chybu už v nadpisu článku včetně perexu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.