InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Co je nového? Po tom pátraly Jihočeské týdeníky a jsou tu

Téma hlučného testování bezpilotních letadel na letišti v Krašovicích u Písku se řeší i na nejvyšších místech. Píší o tom Písecké postřehy. V Písku by mohl vzniknout dům Probační a mediační služby pro propuštěné vězně. Dočtete se víc a Postřehy a rozebírají i písecké Slavnosti piva, na které se vyrojila kritika. Sportovní rubrika se ohlédne za prvním domácím zápasem píseckých házenkářek. V Čížové odvolali trenéra Zdeňka Starobu. V Postřezích se dočtete, jak se to zkušený lodivod dozvěděl, a jak se na celou situaci dívá. Nechybí ani rozhovor s novým koučem Petrem Jandou. Blíží se start hokejové sezony. Jak se v posledních utkání vedlo Písku? Za přípravou se ohlédl trenér Karel Herr.

Týdeník Strakonicko má informaci, kdy budou ve Strakonicích nové volby a jak bude probíhat předvolební kampaň. Píše, také proč se musí stěhovat restaurace ze strakonického kulturního domu a jak to bude dál ve sporu města s firmou Protom. Rozruch ve Strakonicích vyvolaly mobilní toalety u nádraží. Dozvíte se proč. Noviny přinášejí mimo jiné rozhovor o letošní sezoně venkovního plaveckého areálu. Na sportu přináší Týdeník Strakonicko reportáže z oslav 80 let strakonického basketbalu a házenkářské akce Zpátky do minulosti aneb Setkání generací po letech. Referuje také o dalších dvou vítězných přípravných zápasech hokejistů Strakonic, z nichž se jeden neobešel bez velké kaňky. 

Milevské noviny se zaměřily na stavbu teplovodu u milevského věžáku. Má zpoždění a topná sezona je na krku. Na účtu obce Chyšky přistály poněkud kuriozní peníze z pokuty. Víc v milevském týdeníku. Pár postřehů a glos dodali i občané. Třeba na téma cestovní ruch a Milevsko. Regionální derby sezony mezi Sepekovem a Chyškami dopadlo překvapivě a bylo kolem toho plno emocí. V Milevských novinách jsou dozvuky. Píše se o přípravných zápasech dorostu a juniorů FBC Došwich Milevsko, kteří si ke generálce přizvali atraktivního soupeře. A pražská Bohemka si z Milevska odvezla pěkné debakly! Do mistrovské sezony vstoupili žáci HC Milevsko 2010 v Rokycanech. Jaká legenda českého hokeje stála na střídačce domácích? I o tom píšou Milevské noviny. 

Táborsko získalo z radnice první odpovědi ke skandální kauze přestavby prvorepublikové vily v ochranné zóně táborské památkové rezervace. Referuje z prvního setkání jistebnického osadního výboru s občany, kde to dost hučelo kritikou vedení města. Šéf sezimovoústeckého Kovosvitu se vyjadřuje k rozprodeji majetku firmy. Týdeník reaguje na anketu, v níž město hledá 12 největších Táboráků - představuje jednoho z nich. Ve sportovní rubrice se dočtete o plánech HC Tábor před novou druholigovou sezonou. V pondělí odpoledne jeho vedení uspořádalo setkání s novináři a fanoušky. Fotbalisté Táborska zaznamenali v ČFL první ztrátu. Kdo je o dva body obral? Na první bod čeká v krajském přeboru sezimovoústecký Sokol. Prohrál už popáté v řadě. Nechybí ani nová stránka z okresních fotbalových soutěží. 

Magazín Jihočeských týdeníků představuje jihočeské finalistky soutěže Nej sestřička a taky novou knížku s příběhy toulavého psa Gumpa. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace