Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Apple Watch 5 dostávají Always-On displej

11.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Apple představil novou generaci chytrých hodinek Apple Watch 5. Novinka přináší Always-On displej, kompas i mezinárodní tísňové volání. K dispozici bude i stylová titanová nebo keramická varianta.
Další z novinek společnosti Apple, která byla představena na včerejší keynote, jsou chytré hodinky Apple Watch 5. Ty staví na úspěchu předchozí generace, přináší však logicky i několik dalších vylepšení. Největší zajímavostí je jistě Always-On displej, který svítí neustále, tedy nejen při natočení ruky. Vtip je v tom, že výrobce použil několik úsporných technologií (např. LTPO) a výrazně nižší obnovovací frekvenci jen 1 Hz pro úsporný stav, kdy by čtvrtá generace byla vypnutá. Při natočení ruky se jas a obnovovací frekvence displeje automaticky zvýší. Výhodou je, že hodinky tak zobrazují informace i tehdy, kdy jste původně nemohli provést pohyb pro jejich aktivaci (některé druhy cvičení, nudné porady,...).
 
Apple Watch 5
 
Nově je zde zabudovaný kompas s příslušnou aplikací, který zobrazuje i další zajímavé údaje, jako je např. nadmořská výška nebo GPS souřadnice. Další novinkou je možnost mezinárodních tísňových volání. Pokud tedy upadnete a hodinky vyhodnotí, že jste ve vážném stavu, mohou zavolat pomoc, a to ve 150 různých zemích světa. Funguje to i bez iPhonu díky vestavěné eSIM kartě.
 
Apple Watch 5
 
Dalšími novinkami je monitoring hluku, který informuje o tom, jaká je okolní hlučnost a jak to může negativně ovlivnit vaše zdraví. Dále je tu nově rozsáhlejší systém pro monitorování menstruačního cyklu u žen. Nechybí pochopitelně nová verze operačního systému watchOS 6, která má i další funkci pro monitorování aktivity a postupného vývoje, což by člověka mělo dále motivovat. 
 
Apple Watch 5
 
Hodinky jsou vyrobeny ze 100% recyklovaného hliníku (odpadní materiál z výroby iPhonu XR) a díky Apple Watch Studio si je můžete nakombinovat dle libosti. Později bude k dispozici i stylová verze s titanovým nebo keramickým pouzdrem. Nová 5. generace bude stát od 11.690 Kč. Apple pak ponechá ve výrobě starší Watch 3, jejichž cena je nyní 5790 Kč.
 
Apple Watch 5
 
Zdroj: apple.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama