Jaký je poradce Red Bullu Helmut Marko ve skutečnosti?

To prozradil pilot Red Bullu Alex Albon. Podle něj je neformální šéf Red Bullu v soukromí úplně jiný, než jak se prezentuje v médiích.

Štítky: Alexander Albon Helmut Marko Zveřejněno 12. 09 2019 — Lukáš Štěrovský

Všichni fanoušci formule 1 znají poradce Red Bullu jako drsného, nekompromisního vyjednavače, co se nebojí jít se svými názory až za hranu. Například Daniil Kvjat o něm prohlásil, že po prvním závodě na vodě v juniorce Red Bullu, kde se mu nedařilo, mu Marko druhý den ráno zavolal v sedm ráno, aby mu řekl: „Aha, takže na vodě jsi k ničemu!“ a zavěsil.

Podle Albona je ale skutečnost o trochu jiná. „Nevím, jestli se snaží něco hrát na média, nebo je doopravdy tak bezcitný. Ale když mi volá, vždycky se ptá, jak se mám, co se chystám dělat a tak,“ tvrdí pilot, který má za sebou dva povedené závody u Red Bullu.

Člen juniorky Red Bullu tvrdí, že s jeho povýšením do F1 i do „A-týmu“ to bylo stejné. „Vyptával se mě na všechny tyhle věci, a pak jen tak mimochodem řekne: ‚Jo, dojde k takové změně‘. Konverzace o přesunu k Red Bullu trvala minutu. Neřekne vám důvody, které možná ale vědět nepotřebujete, prostě se s tím musíte vypořádat.“

Diskuse k článku

Napsat komentář