Blanarovičová a Trávníček – návrat po pětadvaceti letech

Všichni protagonisté chystaného muzikálu Zasněžená romance se na včerejší tiskové konferenci k uvedení zmíněného „kousku“ viditelně těšili, až se začne hrát. Pravda, premiéra proběhne 15. listopadu v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem stejně jako řada dalších repríz, ale ani pražští diváci nebudou o tohle skvělé dílo plné hudby, tance a stepu ochuzeni.

„Je to tak. Jednáme s Divadlem Broadway a můžeme prozradit, že Zasněženou romanci uvidí diváci v tomhle kulturním stánku začátkem příštího roku,“ prozradil scénárista, režisér a představitel hlavní mužské role Pavel Trávníček.

Ten se ke zmíněnému swingovému muzikálu s hudbou Glenna Millera vrací po pětadvaceti letech, kdy Harryho Scotta hrál v Hudebním divadle Karlín a byl i za režijním pultíkem. „Mám na to představení krásné vzpomínky a jsem strašně moc rád, že ho, tentokrát v nově upravené verzi, představíme znovu. Je to doslova muzikálová show, kde dominantní je především doba, tedy 40. léta minulého století a swingová muzika. A rozhodně nebude chybět ani humor a řada překvapivých zápletek. Počítáme i s živou kapelou přímo na jevišti, s níž si myslím, že si známé kousky zazpívají nebo budou pobrukovat i diváci,“ dodal Trávníček.

V Karlíně se před pětadvaceti lety představila v Zasněžené romanci i Yvetta Blanarovičová.

„Uteklo to, ale čas nezastavíš, takže ano, hrála jsem v tom muzikálu a hodně se těším i na tuhle chystanou upravenou verzi. Je ovšem fakt, že zatímco Pavel Trávníček si Glena Millera, tedy v tomhle muzikálu Harryho Scotta, už zahrál a bude jím i tentokrát, já mám roli jinou, budu vyzrálou pěveckou hvězdou. Ale dost, přijďte se podívat na představení do Ústí nebo pak i Prahy. Hudba Glenna Millera vás určitě pohladí po duši a příběh? No, je to velká komedie,“ lehce nastínila Blanarovičová o čem Zasněžená romance bude.

Kromě zmíněné dvojice se v muzikálu představí Leona Machálková, Tomáš Christian Brázda, Katharina Selešiová nebo její sestra Kristýna, Jan Rosák, Uršula Kluková, Monika Trávníčková a celá řada dalších herců, zpěváků a také tanečníků.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama