Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Oprava další průjezdné komunikace je ve finále

Oprava průjezdné komunikace mezi Erbenovou a Sadovou ulicí ve čtvrtek finišuje pokládkou finálního povrchu a v pátek sem opět budou moci zajíždět automobily. Součástí stavby bylo kromě opravy komunikace a přístupových chodníčků k domům i vybudování nově upravených parkovacích ploch z dlažby, která umožňuje průsak vody do země. "Veškeré úpravy jsme podobně jako v dalších již dokončených vnitroblocích v této lokalitě dělali na základě dohody s místními občany," řekl náměstek primátora Jiří Bouška, který dnes přijel stavbu zkontrolovat spolu s radním Miloslavem Neumanem. Stavbu zajistila Správa komunikací.
Zástupci Správy komunikací a vedení města na dokončované opravě průjezdné komunikace
Zástupci Správy komunikací a vedení města na dokončované opravě průjezdné komunikace
 

 
 
Zatímco dříve zde mohlo parkovat zhruba 13 až 14 vozidel, nyní je zde legálních 23 parkovacích míst včetně jedno parkovacího místa pro invalidy. Jak upřesnil radní Miloslav Neuman, oprava  byla původně plánovaná dříve, ale než se uvolnily potřebné kapacity, rozjela se hnízdní sezóna ptáků a práce proto byly odloženy až na úplný konec léta. Při úpravách této lokality nedošlo ke kácení stromů, pouze k redukci keřů.
Průběžně se připravují do dalších let i opravy průjezdových komunikací v jiných částech města.
Správa komunikací v současné době také pracuje na opravě chodníku v ulici U Penzionu a odvodnění komunikace, aby již voda při přívalových deštích deštích nestékala do suterénu přilehlého domu s pečovatelskou službou. Na nově upravený vjezd do suterénní garáže byla využita stále kvalitní zámková dlažba z již odstraněného retardéru v Koněvově ulici. Retardér byl odstraněn již dříve na přání tamějších občanů. Práce v ulici U Penzionu Správa komunikací dokončí nejpozději příští týden.
Správa komunikací zajištuje kromě dalších prací také ve spolupráci s VAK Mladá Boleslav opravy propadů a kanalizačních šachet v průjezdné komunikaci u ulice U Stadionu.
 

Opravy komunikací

 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 12.9.2019 / 12.9.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1722
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém