PTÁTE SE: Jak to bude s obchvatem Litoměřic? Tady jsou poslední informace
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřicko - Vedení chomutovské Správy ŘSD navštívilo v rámci série koordinačních schůzek také litoměřickou radnici. Starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč ocenil zejména kvalitní spolupráci se silničáři, za kterou hned v úvodu poděkoval.

Ředitel Chomutovské správy Martin Vidimský zástupcům města z odboru dopravy a úřadu územního plánování představil chystané investiční akce v Litoměřicích a nejbližším okolí. Pro město je z hlediska dopravy zásadní východní obchvat, který by ulevil přetíženému centru od tranzitní dopravy na silnici I/15. „Na stavbu máme zpracovaný dopravní model a připravujeme zadání na zpracování technicko-ekonomické studie. O dalším postupu přípravy rozhodne právě výsledek studie,“ informoval vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. Ředitel chomutovské správy poukázal na to, že navazující příprava obchvatu v intravilánu bude vyžadovat nadstandardní spolupráci města a ŘSD.

Vedení chomutovské Správy městské zastupitele dále informovalo o postupu přípravy dálnice D7, Kladrubské spojky na silnici I/13 a nedalekého obchvatu Liběšic na silnici I/15.

Smyslem koordinačních schůzek je zároveň sladit požadavky měst a obcí. „Naším velkým dopravním problémem je v současné chvíli oblast kolem nákupního centra Na Soutoku v Želetické ulici, kterou prochází silnice I/15. Ve špičkách se tato oblast stává prakticky neprůjezdnou. Chtěli bychom najít řešení, jak situaci zlepšit,“ upozornil na místní problém starosta Litoměřic. Správa Chomutov v této souvislost připraví kapacitní posouzení a návrh řešení.

Vedoucí provozní úseku Správy Chomutov Vít Plechatý následně představil plán oprav v okrese a ujistil zastupitele, že pravidelná údržba komunikací ve správě státu je smluvně zajištěna. Starosta kvitoval stav státních komunikací ve městě. „Snažíme se, aby i městské komunikace v naší správě byly v perfektním stavu. Proto jsme investovali do naší technické správy,“ dodal Ladislav Chlupáč.

Zajímavým tématem pro zastupitele byla také stručná prezentace procesu přípravy oprav – od diagnostiky přes projekt až k samotné realizaci. Na závěr schůzky se ředitel Správy Chomutov a starosta Litoměřic shodli na oboustranném prospěchu koordinačních schůzek a na jejich frekvenci alespoň 2x za rok.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru