Tipy, rady, návody

Svářečka se hodí pro každého domácího kutila

Autor angelo

Dříve věc spíše nevídaná, dnes naprosto běžná. Jestliže jste domácí kutil, a ještě nemáte svářečku, je to rozhodně škoda. S tímto pomocníkem se vám totiž otevřou zcela nové možnosti pro domácí opravy, ale i vytváření věcí z kovu na míru.

Naučit se svařovat pro domácí použití není příliš složité. Svářečka se dnes dá i v profi kvalitě koupit za pár korun. Dostupné je veškeré příslušenství, včetně tak fenomenálních pomůcek, jakou je samostmívací svářecí kukla. A co si doma lze svařit? Podívejte se na jeden z možných tipů, jak díky svářečce ušetřit.

svářečka
Dobrá svářečka potřebuje i kvalitní kuklu. Některé svářecí kukly nabízí více než jen funkčnost. Samostmívací svářecí kukla Kühtreiber ADF 725S Skull se hodí pro každého, kdo si na styl potrpí i při práci.

Na kované ploty a brány potřebujete pouze svářečku

Líbí se vám kované ploty, branky a brány, a i váš dům by si zasloužil oplocení či vstupní prvky obnovit? Už dávno neplatí, že kované znamená od kováře. Polotovary pro tzv. kované brány jsou vlastně tenkostěnné odlitky nebo běžné odlitky z ocele. Ty se pak svařují dohromady a zvládnete to i jako domácí kutil a amatér. Stačí dílce nařezat na správné délky a přivařit ozdobné polotovary. Vše je pak vhodné odnést do zinkovny a následně natřít tzv. kovářskou barvou, což je černá barva s obsahem grafitu. Právě ona dá vašemu výrobku punc ruční kovářské práce.

Nezapomeňte, že z čerstvého pozinku barva opadá. Je jej třeba nechat zvětrat až několik let. Což se nám ale rozhodně nebude chtít čekat. Řešením je použít nátěr na pozink, který je funkční vrstvou mezi pozinkovaným povrchem a nanášenou barvou. Existují však i o něco dražší barvy, včetně kovářské, hodící se přímo na čerstvě pozinkované povrchy. Případně si můžete obvykle již v zinkovně zadat nejen pozinkování, ale i profi nanesení práškové barvy.

Svařovací technika jako pro profesionály

Láká vás profesionální svářecí technika? Ani ta už není nedostupnou. Svářečka CO2 je vlastně svářecí poloautomat. Během svařování se na místo svaru přivádí inertní plyn, který zabraňuje oxidaci. Jedním z nich je i oxid uhličitý.

Přívětivá cena svářečky CO2 BT-GW 190 D Einhell ji dělá skvělým kandidátem na ideální domácí svářečku.
Přívětivá cena svářečky CO2 BT-GW 190 D Einhell ji dělá skvělým kandidátem na ideální domácí svářečku.

Ke svařování se nepoužívá elektroda, ale svářecí drát v návinu, který je veden podavačem svářečky. I když si mnozí myslí, že profi svařování v CO2 je náročnější, je to přesně naopak. Zvládnou jej i naprostí začátečníci či laici.

Vyberte si svářečky v obchodě se svařovací technikou https://www.svartop.cz/svareci-technika/

O autorovi

angelo

Zanechte komentář