TAJNÉ SETKÁNÍ RICHARDA NIXONA S ROBERTEM MERRITTEM – BEZPEČNOSTNÍM AGENTEM V HOUSTONU (2)

2. března 2018

Daniel Liszt poprvé zveřejnil svůj rozhovor s Robertem Merrittem 14. února 2018. YouTube stáhlo video o tři hodiny později. Po celých pět let od doby, kdy Daniel Liszt začal produkovat, mu nebylo žádné z videí odstraněno. Merrittův rozhovor byl nakonec zveřejněn na webu Dark Journalist YouTube, kde od té doby běží nepřetržitě. Poslouchala jsem to všechno a zeptala jsem se Daniela, jestli bych mohla sdílet několik výňatků z Merrittova popisu jeho třetího tajného setkání s Richardem Nixonem v Bílém domě po odhalení aféry Watergate (17.června 1972). Robert Merritt v něm říká Danielu Lisztovi o svém třetím a posledním tajném setkání s prezidentem Richardem Nixonem v kanceláři kdesi pod Bílým domem.

--------------------------------------------------------------------------------

 

Rozhovor

RM: Poslední setkání bylo v polovině července. Stejný způsob, jak mě dostat do budovy, stejný typ vyzvednutí. Kancelář byla velmi prezidentská. Nebyla to oválná kancelář. Byl jsem hluboko pod zemí, ne nad zemí. Vůbec neměla oválný tvar. Byla to jen čtvercová místnost. Knihovny byly všude kolem zdí a pár obrazů. Byl za stolem, ale tentokrát nešel ke dveřím. Ani nevstal, aby mi potřásl rukou. Jen přikývl, držel hlavu dolů a viditelně plakal. Po jeho obličeji stékaly slzy. Nevěděl jsem, co říct. Mým prvním impulsem bylo obejmout ho, ale je to prezident Spojených států, víte? To prostě neuděláš. Není to obyčejný muž. Na stole měl kopii "The New York Post" proti prezidentovi.

 

DL: Věděl tedy, že půjde o to odstranit ho z úřadu a byl viditelně rozrušený.

RM: Byl unavený. Ale stejně se uklidnil a začal se mnou mluvit. Řekl: „Poslouchej, vážím si všeho, co jsi udělal. Byly věci, o které jsem tě požádal, abys udělal ...“ Požádal mě, abych někoho zavraždil, což jsem nikdy neměl šanci udělat, i když bych to pro něj udělal rád. Neměl jsem s tím žádný problém. Nikdy jsem neměl žádné svědomí ohledně všeho, co jsem s ním udělal. A nebylo to jen jednou. Bylo to ví

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.

Další díly