Soudkyně o znalcích z kauzy vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8): Překroutili a zamlčeli fakta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Soudkyně o znalcích z kauzy vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8): Překroutili a zamlčeli fakta!

Petr Kramný si odpykává 28 let ve vězení.
Petr Kramný si odpykává 28 let ve vězení. (Foto Aha! – Daniel Černovský)

 Tvrdili, že zavražděná Monika (†36) a Klárka (†8) mohly zemřít na následky otravy. Teď za to soud znalce Radka Matlacha (47) a Igora Farkaše (61) potrestal podmínkou.

Obhajoba si znalce najala proto, aby zjistili, jak matka s dcerou při egyptské dovolené v roce 2013 zemřely. Bylo to reakcí na odborné názory ostravských lékařů, kteří prohlásili, že obě naráz zabila elektrika. Soud oba znalce nyní potrestal ročním vězením s dvouletým podmínečným odkladem a pětiletým zákazem znalecké činnosti.

Překroutili údaje
„Znalci v posudku tvrdili, že Monika (†36) a Klárka (†8) utrpěly syndrom toxického šoku a zemřely na oběhovou nedostatečnost životních orgánů. Překroutili a zamlčeli v posudku některé údaje,“ řekla soudkyně Petra Ritterová. Podle ní šlo o zcela chybné závěry. „Jednalo se o akutní selhání organismů následkem elektrického proudu. To je jediná možná příčina současné náhlé smrti dvou osob, u nichž najednou nastane zástava základní životních funkcí,“ zdůvodnila svůj verdikt soudkyně.


Vinu nepřiznal
Znalec Radek Matlach tvrdí, že byli potrestáni neprávem. „Mám za to, že je to msta. Zbořili jsme jim žalobu jako domeček z karet, a tak nás prostě zařízli. Nespravedlivě nás odsoudili, a jen za jiný odborný názor,“ řekl deníku Aha! Vadí mu to, že soud prý neumožnil prověřit důkazy, které s kolegou Fargašem navrhovali.

Co znalci tvrdili?
„Osobně se domnívám, že případ úmrtí Kramných lze snadno vysvětlit jako důsledek působení bakterií a naopak pro diagnózu »úraz elektrickým proudem« nemáme žádný důkaz. My jsme měli podezření na ložisko zánětu v tenkém střevě,“ uvedl dříve u soudu znalec Radek Matlach, když obhajoval posudek, jehož byl spoluautorem.

Hrob Moniky (†36) a Klárky (†8) Kramných po šesti letech od jejich tragické smrti.



Přečtěte si
jarypadlo
13. 9. 2019 • 10:56

Soudci překroutili a zamlčeli fakta o zničených orgánech matky a dcery,egypťani úmyslně zničili důkazní materiály a na Kramného se musel najít nový bič.Nemůže to být takový profík aby si dokonale připravil elektomateriál na zabití a sám,přiotrávený ještě zametl stopy.Ostatně,jaké nástroje použil?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.