Hlavní obsah

Podvody s vodoměrem řeší v komedii Vlastníci Lábus, Melíšková, Havlová i Hádek

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schůze vlastníků bytových jednotek se zvrhne v zuřivou bitvu. Jak se dá podvádět s vodoměrem? A bude se výtah stavět až od druhého patra? Podobné problémy řeší ve slibné české komedii Vlastníci režiséra a scenáristy Jiřího Havelky. Do kin vstoupí 21. listopadu 2019.

trailer VlastníciVideo: Cinemart

 
Článek

Autor příběhu Jiří Havelka se inspiroval vlastními zážitky ze schůzí vlastníků bytových jednotek. Téma ho natolik zaujalo, že napsal i natočil celovečerní komedii. Mikrosvět společenství vlastníků je tak trochu symbolem celé české společnosti, kde vládne strach o peníze, neochota a neschopnost se domluvit.

Do projektu zapojil řadu slavných herců – je tu Jiří Lábus, Kryštof Hádek, Stanislav Majer, Ondřej Malý, Pavla Tomicová, David Novotný, Dagmar Havlová, Vojta Kotek nebo Tereza Ramba (Voříšková).

Paní Zahrádková (Tereza Ramba) s manželem (Vojta Kotek) chtějí zachránit chátrající dům. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svoji maminku.

Foto: Cinemart

Dagmar Havlová

Foto: Cinemart

Kryštof Hádek a Stanislav Majer

Foto: Cinemart

Pavla Tomicová

Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby, jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. V pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje.

„Těžko někoho vypichovat z toho sehraného hereckého týmu, protože tohle opravdu byla především spoluhra spíš než jednotlivá sóla, ale určitě i mě překvapila vášeň, se kterou se Dagmar Havlová vrátila do komické role nebo to, jak Tereza Voříšková, dnes už Tereza Ramba, s pokornou profesionalitou utáhne ten motor celé schůze v poloze labilní matky tří dětí. A taky že Vojta Kotek se umí převtělit do taťky, který už se Snowboarďáky nemá fakt nic společného. A Jirka Lábus má ježka. Na hlavě i v roli. Ale mohl bych opravdu zmínit úplně každého. Klára Melíšková je ve své roli tak dokonale iritující, že už jsem ji ve střižně nemohl vystát a občas ji musel pauznout,“ popsal Havelka.

„Ten film je komedie. A myslím, že pro všechny věkové kategorie i pro voliče všech politických stran. Snad tam je celé dnešní spektrum. Takže ideální by bylo se v kině bavit a doufat, že ‚peklo jsou ti druzí‘.“

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám