TechniSat Sonata 1 umí nově přenést na televizní obrazovku slideshow a programového průvodce

13. září 2019

Multimediální zařízení TechniSatu nabízí řešení all-in-one, tedy vše v jednom. Kromě DAB+ umožňuje i sledování televizních programů na všech platformách, a to jak v klasickém, tak i nejvyšším rozlišení Ultra HD.

Německá společnost TechniSat uvedla v uplynulých dnech velkou aktualizaci pro své multimediální zařízení Sonata 1 zaměřenou na digitální rozhlas DAB+. Díky nové verzi firmwaru tak nyní Sonata 1 umožňuje jako první platforma TechniSatu převést slideshow, tedy doplňkové obrazové informace, přímo na televizní obrazovku. TechniSat DigiPal DAB+ jako vůbec první set-top box s podporou pozemního digitálního rádia bohužel tuto funkci nepodporuje.

Zobrazení slideshow a programového průvodce na platformě TechniSat Sonata 1

Kromě SFI, což je vlastní verze programového průvodce od společnosti TechniSat doplněného mimo jiné i o obrázky, podporuje Sonata 1 nově také klasické EPG, které je vysílané jako součást daného DAB+ multiplexu. Data programového průvodce jsou k dispozici na několik dní dopředu. TechniSat přidal podporu dat RadioDNS, tedy dalších dodatečných informací, které může firmware přijímače dohledat na internetu. Jako další novinku pak plánuje TechniSat umožnit záznam vysílání stanic šířených v DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související