Babišová v šoku: Otřesný hazard se životem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Babišová v šoku: Otřesný hazard se životem

Krásná Monika byla překvapená, kolik žen zbytečně riskuje.
Krásná Monika byla překvapená, kolik žen zbytečně riskuje. (Foto: Aha! - Ladislav Křivan)

Manželka premiéra Monika Babišová (45) byla nedávno konfrontovaná s naprosto šílenými fakty. Ani v děsivých snech jí nejspíš nenapadlo, že je situace tak špatná. Proto se rozhodla zakročit.

Otřesná statistika se týká zdraví českých žen. „Když jsem se dozvěděla, že až padesát procent žen u nás v ČR nechodí na pravidelné gynekologické prohlídky, že až čtyři sta jich ročně umírá na rakovinu děložního čípku, byl to pro mne šok. Proto jsem uvítala nabídku stát se ambasodorkou projektu Kopretina, protože úspěch léčby je závislý na včasném záchytu a prevenci. A o to jde,“ nechala se slyšet na tiskové konferenci v Café Rudolfinum Monika Babišová, jak uvádí web VIPBULVÁR.

„U nás v rodině, ani mezi našimi přáteli a známými naštěstí nikdo s tímto onemocněním nebyl a není, ale to neznamená, že můžeme být v klidu. Já osobně jsem nedávno prodělala těžké onemocnění slinivky a na to, bohužel, žádná prevence neexistuje. Vše dopadlo dobře, takže si říkám, že je velká škoda a i nezodpovědnost hazardovat se svým životem v případě rakoviny děložního hrdla, když u ní šance na vyléčení je hodně veliká. Proto jsem se stala ambasadorkou, aby se i mým prostřednictvím o velkých šancích dozvědělo co nejvíce lidí,“ dodala Monika Babišová.

Následně ji doplnil onkolog MUDr. Marián Hajdúch, ředitel Ústavu molekulární a translační medicíny Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, který zkonstatoval, že rakovina děložního hrdla je onemocněním, jež by u nás vůbec nemuselo být. Proto byl zahájen projekt Kopretina, při němž jde o nejmodernější způsob vyšetření tzv. „samosběrem“ z pohodlí domova, který nabídne 10.000 ženám Nadace pro výzkum rakoviny ve spolupráci se zmíněným olomouckým ústavem.

Na rozhovor s Monikou Babišovou se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Mnau1
14. 9. 2019 • 08:54

Tak to nechapu, clanek, ze 50 procent zen nechodi na pravidelne gynekologicke prohlidky. Pani Babisova se nad tim pozastavila, zadny sok !! Rozhovor z modni prehlidky uplne jine tema. Tomu se neda ani rict rozhovor. Odpovedi pani Babisove holou vetou. Min uz toho neslo rict.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.