eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Obrovské drama a dvě prodloužení: Do finále MS 2019 jdou Španělé

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔13.9.2019
Obrovské drama a dvě prodloužení: Do finále MS 2019 jdou Španělé

Please enter banners and links.

Poprvé v historii si Austrálie na mistrovství světa zahrála semifinále. Po dobře rozehraném duelu ale Španělsko porazit nedokázala. Ve druhém prodloužení si finále zajistili mistři světa z roku 2006.

Od konce první čtvrtiny si Austrálie držela náskok. Ten v průběhu třetí čtvrtiny narostl až na jedenáct bodů, ale v závěrečné periodě přemožitel českého výběru o slibnou pozici přišel.

Když poté Marc Gasol proměnil krátce před koncem oba trestné hody, šli Španělé do vedení. Následně měl podobnou možnost Patty Mills. Ten ale druhou šestku zahodil a Ricky Rubio dokonce mohl rozhodnout. Střelu z poloviny hřiště poslal do obroučky, v koši ale míč neskončil.

Šlo se tak do prodloužení, ve kterém si favorit utkání vypracoval až pětibodový náskok. Skvěle hrál především Marc Gasol. Ten ale ztratil také dva míče v krátkém sledu a Austrálie dokázala srovnat. Matthew Dellavedova poté mohl dokonce rozhodnout, závěrečnou střelu ovšem neproměnil.

Druhé prodloužení už přineslo rozuzlení. Australským hráčům došly síly a na opačné straně zářilo duo Gasol – Rubio. Prvně jmenovaný nasázel celkem 33 bodů, Rubio přidal devatenáct bodů a především dvanáct asistencí.

Za Klokany znovu řádil Patty Mills, autor dvaatřiceti bodů. V klíčových momentech ale několikrát trestuhodně ztratil míč, celkem si připsal sedm ztrát. Po výsledku 95:88 tak jdou do finále Španělé, na Austrálii čeká boj o první medaili z velkých světových akcí.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace