Rolí Claire Zachanassianové ve hře Návštěva staré dámy se bývalá první dáma chtěla údajně po dlouhých čtyřiceti letech rozloučit s angažmá v Divadle na Vinohradech, kde ztvárnila množství nezapomenutelných postav, například v adaptacích her Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy či Lady Macbeth, anebo v dramatu Její pastorkyňa. „Myslím, že už nastal čas v nejlepším odejít,“ nechala se slyšet Dagmar Havlová. Což vypadalo jako definitivní rozhodnutí!

Proto se vdova po prezidentovi Václavu Havlovi (†75) rozhodla uvést věci na pravou míru. „Ráda bych ukončila spekulace o ukončení mé divadelní kariéry, které vznikly tím, že ČT neodvysílala můj rozhovor celý. Na otázku pana Jiřího Svobody, proč odcházím v plné síle, jsem totiž odpověděla zcela pravdivě, mimo jiné: ‚Ráda budu svá představení dohrávat, bude-li mi to umožněno vedením divadla‘.“

To by v praxi mělo znamenat, že v Divadle na Vinohradech zůstává, dokonce i v rolích, v nichž si ji diváci zamilovali, nicméně ne však jako stálá členka souboru, ale jako host. „Není to nic nového, v divadle je herců, kteří tam vystupují jako hosté, hojně. Hereckou kariéru neukončuji, do důchodu se nechystám. Jak dlouho bude trvat zájem diváků, tak dlouho jsem připravena hrát,“ dodává Havlová s tím, že její hostování a dohrávání v konkrétních hrách tedy záleží pouze na řediteli Tomáši Töpferovi (68).

VIDEO: Dagmar Havlová na premiéře Tarantina: Usměvavá, vyžehlená a v doprovodu kamarádky! 

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová na premiéře Tarantina: Usměvavá, vyžehlená a v doprovodu kamarádky! David Turek

Fotogalerie
78 fotografií