ABB a partneři v Brně propojí technologie a robotické buňky

ABB

Letošním heslem společnosti ABB, s. r. o. pro Mezinárodní strojírenský veletrhu je „továrna budoucnosti“. Návštěvníci zde uvidí opravdu široký výběr „sci-fi“ novinek, jež si připravili na odiv partneři ABB, kteří nyní dostávají daleko více prostoru. Stánek 093 ABB můžete navštívit v pavilonu P nebo můžete prozkoumat inovativní expozici Digitální továrna 2.0 v pavilonu A.

 

ABB robot

ICE Industrial Services ukáže propojení technologií ABB. ICE dodává svým zákazníkům zejména komplexní zážitek dodavatele s unikátní firemní kulturou. Partneři – Scanie, ABB a ICE – spojili síly a do Brna přivezou představit průmyslového robota IRB 6700. V případě těchto robotu se jedna již o 7. generaci velkých robotů, která se může chlubit mnoha vylepšeními, především větší robustností, snazší údržbou a také nižší spotřebou (o 15 %). „To z nich činí nejvýkonnější roboty s nejnižšími provozními náklady ve třídě 150–300 kg. Výsledkem je nejspolehlivější a nákladově nejúspornější velký robot, jaký společnost ABB kdy vyrobila,“ řekl manažer marketingu Miloš Stibal.

Druhým příkladem je propojení robotických pracovišť s technologií thermoformingu – tedy tváření plastových trubek rozvodů paliva v OA prostřednictvím virtuální reality. Tuto část bude zajišťovat MSV SYSTEMS CZ s.r.o. V expozici návštěvnici naleznou přímo TV obrazovky, kde v přímé vizualizaci zří ukázky aplikace v praxi. Celý technologický proces je představen aplikací s roboty IRB 2600 a IRB 1600 a s patentovanou technologií MSV SYSTEMS CZ. Tyto patenty jsou uděleny pro EU, USA, Mexiko, Brazílie.

Společnost Eltep nabízí robotická pracoviště se strojovým viděním nové generace, které se stává v dnešní době nezbytnou technologií pro kvalitní a bezchybnou práci v robotickém průmyslu. „Vystavovaná buňka bude příkladem inteligentní automatizace s robotem, která dokáže pomocí nového 3D scanneru samostatně vyhledávat díly,“ dodal Stibal.

Autor: Vojtěch Labuda
Zdroj: ABB