Quantcast

Hokejová liga SHL míří na Sport1 a Sport2

| redakce | tisk

Společnost AMC Networks International rozšiřuje hokejový obsah. Vedle dlouholeté stálice KHL, prestižní pohárové CHL s českou a slovenskou klubovou účastí míří na programy Sport1 a Sport2 také jedna z nejtradičnější a nejlepších lig na světě - švédská soutěž SHL.

První zápas odvysílá Sport1 již z prvního kola tuto sobotu v 15:15 hodin. Půjde o utkání Leksand - Malmö.

Švédský hokej patří dlouhodobě k nejlepším na světě. Jasným důkazem toho jsou nedávné úspěchy reprezentace Tre Kronor na vrcholných akcích. Mistrovské tituly z let 2017 a 2018 připomněly elitní sezonu 2005/06, ve které hokejová reprezentace zvítězila na olympijském turnaji v Turíně a následně triumfovala na světovém šampionátu v Rize, čímž se stala pro Švédsko historicky nejúspěšnější sezonou v historii. Švédský hokej se stabilně drží ve světové špičce jak na mezinárodní, tak i klubové scéně a nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo na dané situaci cokoli měnit.

Švédská SHL je po KHL suverénně nejlepší hokejovou ligou Evropy. Stačí se jen podívat na úspěchy Frölundy v Lize mistrů, která už dávno není jen vhodnou přípravou na začátku sezony. V soutěži, která nabírá na atraktivitě a konfrontuje mistry evropských zemí, dokázal úřadující švédský mistr získat tři tituly během posledních pěti let,“ říká zkušený hokejový komentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Švédsko se v posledním desetiletí stalo naprosto dominantním a určujícím jménem v hokejovém světě. Posuďte sami. Erik Karlsson, Victor Hedman, Henrik Lundqvist, Daniel a Henrik Sedinovi, když půjdeme ještě hlouběji do historie, Peter Forsberg či Mats Sundin. Elitní světové hvězdy, které si podmanily NHL, vzešly z prostředí vrcholné švédské soutěže, ke které máte nyní díky stanicím Sport1 a Sport2 blíže.

Jsme rádi, že můžeme tuto atraktivní soutěž divákům v Čechách a na Slovensku zprostředkovat. Švédský hokej je rychlý, dynamický, bohatý na souboje, ale i hezké útočné akce. Švédské týmy jsou komplexně vyspělé a kladou na své hráče ty nejvyšší nároky. Ve švédské lize se prosadí opravdu jen ti nejlepší, což atraktivitě jednoznačně pomáhá,“ dodává Marcel Mareš, Country Manager AMC Networks International pro Českou republiku a Slovensko

Hokej do Švédska přinesl na začátku dvacátých let minulého století americký režisér a vůbec první trenér švédské reprezentace na olympijských hrách, Raoul Le Mat. Od té doby švédský hokej urazil dlouhou cestu neskutečného vývoje až do dnešní podoby plné úspěchů a kvality. Švédská liga je oficiálně označována za třetí nejlepší hokejovou soutěž světa po NHL a KHL. Diváci se mohou těšit i na výraznou českou a slovenskou stopu, která je v SHL již tradicí. Však švédské mistrovské tituly mají ve své sbírce například Pavel Patera, Jiří Hrdina, Alexander Salák či Martin Ševc. V současné době působí ve Švédsku čtveřice Čechů a jeden Slovák.

Vojtěch Mozík, Färjestad (CZ)
Roman Will, Rögle (CZ)
Roman Horák, Växjö (CZ)
Dominik Furch, Örebro (CZ)
Marek Hrivík, Leksand (SK)

Dominik Furch přichází do Örebra po čtyřech sezónách v KHL jako jasná jednička a věřím, že nebude mít problém si tento post uhájit. Podobnou šanci má po kvalitní sezoně v Liberci i Roman Will v brance Rögle. Roman Horák odstartuje ve Växjö druhou sezonu a bude chtít vylepšit slušnou bilanci 33 bodů z té minulé, špičkový reprezentační obránce Vojtěch Mozík zase bude jedním z pilířů defensivních řad Färjestadu. Slovenští diváci pak, věřme, ocení výkony své hvězdy se zkušenostmi z NHL Mareka Hrivíka v dresu nováčka Leksandu“, bilancuje šéfkomentátor Sport1 a Sport2 Ondřej Voršilka.

Diváci se mohou těšit na 110 přenosů v sezóně 2019/2020 s vysoce kvalitním profesionálním komentářem a to navíc ve velmi příjemných odpoledních či podvečerních časech, na které jsou při sledování hokeje v Česku a na Slovensku zvyklí.

Kromě bohatého hokejového menu v podobě KHL, SHL a CHL televizní program stanic Sport1 a Sport2 nabízí také přenosy z dalších atraktivních sportovních událostí a vrcholných soutěží jako jsou Formule1, portugalská nejvyšší fotbalová soutěž Liga NOS, turecká Süper Lig, NFL, tenisové turnaje okruhu ATP250, házenkářská Liga mistrů či vybrané elitní boxerské galavečery.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články