Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olesz prožil vítězný návrat do Vítkovic, v prodloužení rozhodl obránce Škůrek

V létě neodcházel Rostislav Olesz z Vítkovic v dobrém. Teď se hned v prvním kole na led svého mateřského klubu vrátil v dresu Olomouce a gólem přispěl k výhře Hanáků 2:1 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil v čase 64:42 v přesilovce obránce David Škůrek.

Rostislav Olesz v utkání proti Vítkovicím
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Olomouc s pětičlennou kolonií vítkovických odchovanců v čele s Oleszem znovu vycházela z důsledné defenzivy, přes kterou se domácí v prvním dějství navzdory velké optické převaze neprodrali do žádné větší příležitosti.

Jiskru utkání chytilo až ve druhé třetině. Olesz v prvním mistrovském utkání za Olomouc po příchodu z Vítkovic ve 23. minutě z brankoviště doklepl puk po odrazu od zadního mantinelu do odkryté branky.

Na důvěrně známém ledě tím poslal Hanáky do vedení. "To byla jen normální intuice okolo brány, nic speciálního," řekl Olesz.

Domácí se prosazovali hodně ztěžka. Bez zraněného Romana jim nešly ani přesilovky a krátce po obdrženém gólu promarnili i početní výhodu pět na tři.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Olomouc

Až když se utkání přelomilo do druhé poloviny, tlak Ostravanů sílil. V 35. minutě Výtisk ideálně předložil puk Stránskému, který z voleje překonal Konráda.

Vítkovice v závěru druhé části hosty zatlačily, hbitý Zdráhal byl během jediného střídání u dvou obrovských možností, ale ani jedna gólem neskončila.

"Měli jsme hodně šancí, které jsme neproměnili. Asi to možná bude i tím, že jim brankář zachytal výborně. Je to škoda, určitě jsme měli více ze hry, více šancí a byli jsme více v tlaku. Je to velká škoda, že zápas skončil takto," posteskl si domácí útočník Šimon Stránský.

Po rušné prostřední části však v závěru hra upadla do nudy a průměru. Až se zdálo, že obě strany brání nerozhodný stav.

Z naprostého minima zajímavých situací zaujal jen Zdráhalův výpad po křídle, který byl ale zakončený nepřesnou střelou.

Došlo tak na prodloužení, ve kterém se domácí Trška nechal vyloučit na čtyři minuty. A 18 sekund před koncem se po ledě od modré čáry trefil hostující Škůrek.

"V prodloužení nám v přesilovce čtyři na tři chybělo více trpělivosti a Olomouc tu samou výhodu před koncem využila. Nemám mužstvu nic moc co vytknout," prohlásil kouč poražených Jakub Petr.

HC Vítkovice - HC Olomouc 1:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 35. Š. Stránský (Výtisk, Roberts Bukarts) - 23. Olesz (Nahodil, Burian), 65. Škůrek (Klimek). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Rožánek, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 5503.

Vítkovice: Dolejš - Trška, Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk - Zdráhal, Š. Stránský, Roberts Bukarts - Schleiss, Lakatoš, Vopelka - Dej, E. Němec, Mallet - Kurovský, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Irgl, J. Knotek, Ostřížek - Klimek, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hecl, Handl, V. Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články