eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Rubio vytvořil nový rekord a posouvá Španělsko k dalšímu triumfu

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔13.9.2019
Rubio vytvořil nový rekord a posouvá Španělsko k dalšímu triumfu

Please enter banners and links.

Před třinácti lety Španělsko ovládlo světový šampionát, Ricky Rubio ovšem u tohoto úspěchu chyběl. Nyní si ale jako hlavní hvězda týmu jde tvrdě za svým.

Španělé usilují o druhý titul z mistrovství světa a kromě skvěle hrajícího Marca Gasola je další výraznou postavou rozehrávač Ricky Rubio.

Ten před třinácti lety chyběl, o to větší motivaci má nyní. Během čtvrtfinálového utkání se navíc Rubio zapsal do historie, když se dostal do samostatného čela v asistencích na mistrovství světa.

Před utkání s Polskem měl na svém kontě 106 asistencí, stejně jako Pablo Prigioni. Během druhé čtvrtiny tohoto utkání ale od Rubia dostal míč Juancho Hernangomez a trojkou se postaral o to, že hráč Phoenixu Suns je v tabulkách na samostatné první příčce.

V utkání přispěl dalšími osmi asistencemi a skvělý byl i dnes. Rubio nahrál hned dvanáctkrát a v tabulce asistencí má již číslo 127. Na toto číslo potřeboval 23 utkání.

„Je to čest, opravdu. Být zmíněn ve stejné větě jako jeden z mých idolů. Hrál jsem proti němu několikrát a hodně jsem se od něj naučil. Opravdu je to obrovská čest,“ zmínil Rubio argentinskou legendu pro server FIBA.Basketball.com.

 

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace