Okolo Británie: van der Poel potvrdil vedoucí příčku

nabor

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) uhájil své vedení v celkové klasifikaci, když v závěrečném kopci nastoupil a ve finiši porazil svého největšího soka Mattea Trentina z Mitchelton-Scott.

Předposlední dějství závodu kolem Británie mělo start ve městečku Warwick a po 188,7 kilometrech se končilo v Burton Dassett Country Parku, přičemž v cílovém městě se jely ještě dva okruhy, na kterých bylo stoupání Burton Dassett(celkem jej cyklisté zdolali třikrát – pozn. redakce).

Na počátku se chtěl zviditelnit vedoucí muž celkové klasifikace Mathieu van der Poel, když se vydal pro jednu z prémií. Následně se zformoval únik, ve kterém byli: Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Remy Mertz (Lotto Soudal) a Alex Colman (Canyon dhb).

Ještě v Atherstone měli borci náskok 35 sekund, ale pak se museli zařadit zpátky do balíku. Odkud zase vystartovala dvojice Dylan van Baarle (Team Ineos) – Cameron Meyer (Mitchelton-Scott).

Peloton vedla stáj vedoucího muže Van der Poela a nechala uprchlíky odjet na vzdálenost rovnající se časové ztrátě 2:35. Mezitím se snažila odpoutat se od balíku další dvojice: Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale) a Carlos Verona (Movistar). Jenže jejich usilí  vyznělo naprázdno.

Při stoupání na Friz Hill měla vedoucí dvojka náskok 2:40. Do cíle zbývalo něco okolo 50 kilometrů.Na okruzích v cílovém prostoru se ale musela sklonit před rychlostí pelotonu.

V závěrečném stoupání do cílové pásky se zvedl jako první Amund Grøndahl Jansen z Jumbo-Visma, ale pak ukázal skvělé nohy Mathieu van der Poel, proletěl okolo Nora jak raketa a Matteo Trentin měl co dělat, aby jej uvisel.

Nizozemci se povedlo přibližně 50 metrů před cílem svého soka setřást a dojet si pro etapové vítězství, kterým potvrdil i první místo v celkové klasifikaci. Udrží jej i v poslední etapě do Manchesteru?

7. etapa odstartuje 1.1.1970 z . dlouhá km startuje v 10:30. Předpokládaný dojezd je v 17:25.