Pod rukou mu začátkem minulého století prošlo na 50 obětí. Převážně šlo o mladé ženy, které rafinovaně vlákal do svého bytu, aby je následně usmrtil a beze zbytku zpracoval. Protože maso svých obětí prodával, nemusel se, jako jiní vrazi, potýkat s pověstným problémem (nejen) sériových vrahů „kam s ním“..

Carl Friedrich Wilhelm Großmann se narodil 13. prosince 1863 v německém Neuruppinu jako jedna z osmi ratolestí jistého sběrače šrotu. Už v mládí se u něj projevil sadistický sexuální pud, když začal obtěžovat děti. Celkem byl zatčen více než dvacetkrát, ale odsouzen byl jen třikrát.

Když se ve třinácti rozhodoval, co dál dělat, řezničina pro něj byla jasná volba. Po čtyřech letech pilného učení se přestěhoval do Berlína, aby si zde otevřel malé řeznictví na Alexanderplatz. Kšefty příliš nekvetly, a tak raději přešel k místní galerce – živil se jako podomní obchodník a drobný zlodějíček. Utržený peníz investoval do služeb prostitutek, které si zval do svého bytu. Vzezřením byl ošklivý a svému okolí se jevil jako zahořklý a záhadný člověk. Nájemné nicméně platil včas, vždy slušně pozdravil, takže si ho domácí nijak nevšímal.

FOTO: Jak berlínský řezník dělal byznys s bílým masem

Jak berlínský řezník dělal byznys s bílým masem - 01 carl-gromann-a59e5256-eaef-43f8-90d0-8c17a9f1005-resize-750Jak berlínský řezník dělal byznys s bílým masem - 02 carl-gromann-6a00b50d-1a6d-4afb-9e76-b3747e3caf0-resize-750Jak berlínský řezník dělal byznys s bílým masem - 03Jak berlínský řezník dělal byznys s bílým masem - 04Jak berlínský řezník dělal byznys s bílým masem - 05 52e930775dc00d740f0f6e42a205fcc2
Další fotky
Jak berlínský řezník dělal byznys s bílým masem - BeFunky-collage (10)

Nájemci ho často viděli, jak nad ránem dochází domů z nočních tahů v doprovodu lehkých děv. Už v roce 1899 byl Großmann odsouzen za brutální znásilnění nezletilé dívky. Po 14 letech byl propuštěn. Vrátil se zpět do Berlína. Netrvalo dlouho a začal vraždit ve velkém stylu.

Großmann vyhledával osamělé ženy bez doprovodu a prostitutky, které bral k sobě domů. Nejprve je znásilnil, potom zabil a tělo řeznicky zpracoval. V poválečném období byl nedostatek masa, takže vše dobře zpeněžil na černém trhu. U vlakového nádraží si otevřel stánek s párky.
Großmann byl zatčen 21. srpna 1921 ve svém bytě v Berlíně. Sousedé si výkřiků, po nichž následovalo podezřelé ticho. Po té, co policisté vtrhli do bytu, našli v kuchyni tělo mladé, před okamžikem zavražděné ženy. Großmann byl obviněn z vraždy 1. stupně. Sousedé se při výslechu podivovali, kolik mladých žen vešlo do jeho bytu. A jak málo jich vycházelo. Kolik obětí přesně zabil, není známo. Großmann se později přiznal k asi dvaceti vraždám, ne však ke všem.
Josef Korejs

Komentáře